Gallup: 8 % av ukrainerne fornøyde med regjeringa

0

Det internasjonale byrået Gallup har gjennomført en meningsmåling i Ukraina som viser at regjeringa i Kiev er svært dårlig likt av sine landsmenn. Undersøkelsen er gjennomført etter Gallups vanlige metoder og fortsetter undersøkelser som byrået har gjennomført siden 2008. Hovedfunnene i undersøkelsen er slik:

  • 17% er fornøyde med den måten president Petro Porosjenko utfører jobben på.
  • 8% stoler på regjeringa.
  • 5% sier at regjeringa gjør nok for å bekjempe korrupsjon.

Det betyr at Porosjenko er mindre populær enn forgjengeren Viktor Janukovitsj var før han ble styrtet (28%). Porosjenko er ikke populær i noen del av landet. Ikke overraskende er det bare 11% som støtter ham i Øst-Ukraina. Men enda verre for ham må det være at det i sør, fra Odessa og østover, bare er 7% som gir ham tommelen opp.

Regjeringa til Arsenij «Yats» Jatsenjuk gjør det enda verre. Hele 79% av ukrainerne er misfornøyde med regjeringa, og bare 8% er fornøyde.

Et av hovedkravene som ble reist under de såkalte EuroMaidan-demonstrasjonene var et krav om oppgjør med korrupsjonen. Ifølge ukrainerne har det ikke skjedd noe sånt oppgjør. 88% mener at korrupsjonen et utbredt i regjeringa, og bare 5% mener at det gjøres nok mot korrupsjonen.

Det er kanskje ikke så rart når man vet at for eksempel 1,8 milliarder dollar av de 4,5 milliardene IMF foreløpig har lånt til Ukraina ble overført til den største kredittinstitusjonen i landet, nemlig PrivatBank. Denne banken kontrolleres av oligarken Igor Kolomoiski. Men i stedet for å investere disse pengene i Ukraina, har Kolomoiski overført dem til utlandet via et nettverk av offshore-firmaer.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.