Forskningsrapport: – Tyrkias omfattende støtte til IS

27

I en forskningsrapport fra Columbia University i New York har forskeren David L. Phillips sett på internasjonale kilder som tar for seg forholdet mellom Tyrkia og Den islamske staten/Da’esh, og han kom fram til en overveldende samling av dokumentasjon, og det stort sett fra kilder som vestlige medier vanligvis godtar. Rapporten ble publisert på Huffington Post.

erdogan saudi salman
Tyrkia og Saudi Arabia er gudfedrene til Den islamske staten

Rapporten dekker alle former for støtte, fra direkte militær støtte til transport, logistikk, behandling av sårede soldater, salg av olje og trening av rekrutter. Her fra avsnittet om militær støtte:

• En IS-kommandant fortale The Washington Post  at flertallet av rekruttene deres kom via Tyrkia sammen med utstyr og forsyninger.

Kemal Kiliçdaroglu, leder for det republikanske folkepartiet i Tyrkia (CHP) erklærte at Tyrkia forsyner terrorgrupper med våpen. Han viste også til utskrifter av intervjuer med trailersjåfører som leverer disse våpnene. Ifølge Kiliçdaroglu påstår Tyrkis regjering at dette var humanitær hjelp til de såkalte turkmenske styrkene, mens turkmenerne sjøl sier at det ikke var noen humanitær hjelp i sendingene.

• Ifølge CHPs visepresident Bulent Tezcan, ble tre trailere stoppet i Adana for i en kontroll 19. januar 2014. Bilene var fullastet med våpen og kom fra Esenboga flyplass i Ankara. Sjåførene kjørte bilene til grensa der de fikk avløsning av agenter fra etterretningsorganisasjonen MIT. Inspektørene fant våpen og ammunisjon i bilene.

• Avisa Cumhuriyet rapporterte at Fuat Avni, en kjent tyrkisk blogger med kontakter i regjeringa, sa at lydopptak bekrefter at Tyrkia gir finansiell og militær støtte til terrorgrupper som er knyttet til al-Qaida. I opptakene hører man at Erdogan presser de væpnede styrkene i Tyrkia til å gå til krig mot Syria, og ba etterretningssjef Hakan Fidan om å komme opp med et påskudd for å gjøre det.

• Hakan Fidan sa til statsminister Ahmet Davutoglu og andre tyrkiske ledere at han personlig ville lage en provokasjon for å gi Tyrkia et påskudd til å angripe, for eksempel ved å skyte raketter fra Syria mot Suleiman-graven.

• Ifølge dokumenter som kom fram 19. september 2014 hadde den saudiske emiren Bender Bin Sultan finansiert transporten av våpne til IS via Tyrkia. Et fly fra Tyskland leverte våpen på Etimesgut-flyplassen i Tyrkia. Disse ble lastet over i tre konteinere, hvorav to ble levert til IS og en til Sinai.  (Det står Gaza i den engelske versjonen, men hvis man sjekker den tyrkiske kilden, står det Sinai, noe som gir langt mer mening.)

Min kommentar: Dokumentasjonen er overveldende, overveldende, ikke bare her, men fra over alt, slik jeg også har vist mange ganger. Tyrkia driver en intens, omfattende og direkte støtte av IS.

Dette skjer ikke minst i samarbeid med Saudi Arabia og Qatar. Støtten har en slik karakter at IS mer og mer framstår som en spesialavdeling av de væpnede styrkene i disse tre landa, som deres framskutte tropper i kampen for å erobre Syria, Libya og Irak.

Denne alliansen av dødens kjøpmenn er det Norge er alliert med gjennom vår såkalte politiske ledelse. Hvor lenge skal vi godta dette?

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


27 KOMMENTARER

 1. Dette er gammelt og kjent stoff, jeg regner derfor med at dette verken er nytt for mediehusene i Norge eller på regjeringsnivå.

  Så spørsmålet: Hvorfor er media og regjeringen i Norge så tause om dette?

  For å finne svaret på dette kan man f.eks. ta utgangspunkt i professoren, forfatteren og politisk aktivisten Noam Chomsky. I 1988 ga han og Edward S. Herman ut boken: Manufacturing Consent – The Political Economy of the Mass Media https://en.wikipedia.org/wiki/Manufacturing_Consent

  Boken sier i korthet at amerikansk massemedia: «are effective and powerful ideological institutions that carry out a system-supportive propaganda function, by reliance on market forces, internalized assumptions, and self-censorship, and without overt coercion».

  Det finnes en rekke filmer på Youtube om «Manufacturing consent».

  Nomsky sier at vi kvier oss for å kritisere en alliansepartner eller lar det simpelthen være. Tyrkia er NATO-alliert. Med utgangspunkt i Nomskys forskning så tilsier det at vi kritiserer ikke Tyrkia fordi Tyrkia er et NATO-land.

  Norsk massemedia og Regjeringen forholder seg derfor slik:
  *Kritikken mot Tyrkia støtte til IS uteblir.
  *Norge som NATO-land vil ikke finne på å kritisere Tyrkia for å skyte ned et russisk bombefly som bombet terrorister og ikke representerte en trussel mot Tyrkia.
  * Det foreligger ingen kritikk mot Tyrkias bombing av Kurdere, verken i Syria eller Irak
  * Det foreligger ingen kritikk om Tyrkias rolle i å kjøpe olje og dermed bidra til finansiering av IS.
  * Ingen kritikk mot Tyrkias rolle i å skape flyktningestrøm til Europa og Norge. Mer enn 800.000 flyktninger har passert grensen fra Tyrkia og inn i Europa. Det kan vel ikke være noen som riktig tror at dette skjer uten at tyrkiske myndigheter er involvert på et eller annet vis?

  • Situasjonen har endret seg siden 1988 med at vi har fått bloggerne eller alternativ presse som enkelte kaller dem. I tillegg har vi sosiale media. Det er i første rekke bloggernes fortjeneste at sannheten kommer fram. Så stå på alle bloggere. Dere gjør en uvurderlig jobb.

   • Ja, men detta ger anledning till en liten offtopic exkurs. Sedan 1988, och parallellt med framväxten av bloggar och alternativa elektroniska media, har å andra sidan de så kallade MSM blivit absolut totalitära i förhållande till vilka åsikter och personer som får komma till uttryck där.

    Inte bara har västvärldens ansvariga utgivare sett till att placera politiskt detaljkontrollerade personer på alla exekutiva poster (det har förstört svensk kulturjournalistik i grunden); jag tror också att de griper in i det rent redaktionella arbetet mycket mer frekvent än för, säg, 25 år sedan.

    (En mindre politiskt fingertoppskänslig kulturredaktör kan till exempel tro att ett eller annat historiskt ämne är helt oskyldigt och godkänner en artikel för publicering – varpå författaren efter flera förfrågningar om varför artikeln inte har publicerats möts av en mur av tystnad.

    Det som har skett är att AU har ringt till redaktör och förklarat att artiklar om detta historiska ämne inte kan publiceras, åtminstone inte utan detaljerad politisk spin utförd av en «expert». Detta är min hypotetiska rekonstruktion av ett skeende som inte drabbade mig eller någon person som är med på en non-publish list, utan en helt oskyldig.)

  • «Mer enn 800.000 flyktninger har passert grensen fra Tyrkia og inn i Europa. Det kan vel ikke være noen som riktig tror at dette skjer uten at tyrkiske myndigheter er involvert på et eller annet vis?»

   Jeg tror europeiske myndigheter også ønsker dette, selv om det ikke gjelder alle.

   • Jeg tror vi kan være rimelig sikker på at Putin vet hva han snakker om når han tillegger Erdogan skylden for hva som skjer. Det som nå skjer, den såkalte «flyktningekatatrofen» er sannsynligvis et påskudd for å få Tyrkia med i EU. Beklager om jeg høres fryktelig «konspiratorisk» ut, men er det noe jeg har lært i mitt samrøre med politikere (riktignok bare på lokalpan) så er det at konspirasjoner forekommer. Ja, jeg innrømmer at jeg har sansen for Putin, selv om jeg ikke stoler 100% på ham. Men jeg stoler mer på Putin enn på den stormannsgale Erdogan. Ifølge Eurostats egne tall er omkring 60% av de «syriske» flyktningene fra Afghanistan. Mange av de som som kom til Bayern i sommer var fra Albania. Man burde jo da spørre seg (noe våre eminente journalister ikke gjør) hvorfor de plutselig kommer nå? Det er lenge siden krigen på Balken var slutt, og i Afghaniastan har jo situasjonen vært vanskelig lenge. Hvorfor akkurat nå? Det er nesten som om et signal plutselig ble gitt Og hvorfor skjer dette samtidig med at Sør-Amerikanere flommer over grensen til USA? Er det tilfeldig at dette skjer samtidig? Hvordan kan det ha seg at «flyktningene fra Syria» har mobiltelfoner og store seddelbunker med Euro, slik enkelte rapporter sier? Hvorfor griper ikke journalistene tak i dette? Det hele virker merkelig godt organisert og synkronisert. Skal ikke journalister vøre den tredje statsmakt? Skal ikke journalister gå makta etter i sømmene og være kritiske? Nå virker det som om de er maktas propagandapparat. Hva kan det komme av? Er det fordi makta og journalistene nå representerer samme maktkonstellasjon? Hvorfor lever Arbeiderpartieliten og milliardærene i symbiose ? Hvorfor er det ingen norske journalister som går Eu-pampene nærmer etter i sømmene? Hvorfor har ikke Mogherinis uttalelser om at politisk islam hører hjemme i Europa vekt større oppsikt? Er det i det herle tatt noe som studerer politisk sosiologi for tiden? Mange spørsmål, og få svar. Fordi journalistene ikke gjør jobben sin. Hva er det som foregår? Er hele journalistkorpset skremt til underdanighet, eller er den nye generasjon rett og slett ufattelig uintelligente? Når USAs konservative roper «Putin for president» ,tror jeg det er et uttrykk for desperasjon i en tid med kanskje noen av den vestlige verdens mest evneveike og byråkratiske politikerklasse noensinne.

  • Ååå, takk, Roger! 😀 Det er det verste! Dette fortjener å leses, ja. Såpass at jeg tror vi klistrer opp indrefiléten rett på veggen her:

   Stoltenberg in Belgrade

   Jens Stoltenberg’s visit to Belgrade was the first visit of a NATO General Secretary in ten years. As is well known, Serbia (at that time still a constituent component of the Federal Republic of Yugoslavia) suffered tremendous human and material damage during the 78-day long NATO bombing campaign in the spring of 1999. Even conservative estimates indicate that several hundred civilians, including children, were killed by the bombs. It is no surprise then that opposition to NATO and NATO-led activities runs high among the ordinary people in Serbia. This represents a big problem for NATO geopolitical expansionists who would like to assimilate Serbia into the fold.

   If we examine the choreography of Stoltenberg’s visit carefully, we begin to notice the cogs in the propaganda machinery to sway the «hearts and minds» of the Serbian citizens in favor of NATO. This effort centers on the figure of Stoltenberg and uses the facts of his personal biography in a manipulative way. Namely, Stoltenberg’s father – Thorvald Stoltenberg – was a diplomat at the Norwegian Embassy in Belgrade when Jens was a small child. So, in all his public appearances in Belgrade, Stoltenberg stressed the experiences of his early childhood.[5] He recited the Serbian children’s song. He recalled his Serbian governess (and his first ice-cream) with a great deal of emotion. He confessed that he adored the Serbian cuisine. The culmination was when he twitted that, in his heart, he was in fact a person from Belgrade (Beogradjanin). No doubt, a true Hollywood scenario, but for a B-movie. The NATO PR specialists know well that the first step to accepting the message is to trust the messenger.

   • @roger/AF. «Sneak peek» from top three Guinness Book of World Records 2015:

    1. Secretary General Jens Stoltenberg arrived Belgrade Serbia Thursday 19. November 2015. On this visit he managed to climb to the top of nothing – doing a significant world record in adulation (smisking)

    2. 15. Januar 2015 Anders Fanmel set the official world record for the longest ski jump, 251.5 metres (825ft) at Vikersund – Norway.

    3. Ted-Jan Bloemen Canada 10.000 m speed skating 12.36,60 – Utah Olympic Oval, Salt Lake City.

    At Stoltenberg er en stor idrettsmann var ikke meg bekjent, men dette er tross alt en lønnet profesjon som muligens ikke er forenelig med private synspunkter. Vel og merke må det tillegges noe ansvar da de ufrivillige lønnede supporterklubbene (medlemsland) i kor må synge på det samme umusikalske referenget – kringkastet i alle offisielle mediekanaler. Dette til tross for at ordene vokser i munnen på «korguttene» våre.

    • Det er ikke noe englekor, det er sikkert!

     SISTE:

     Soreide in Prague

     Norwegian Minister of Defence Ine Soreide last week paid a visit to Prague, the capital of the Czech Republic. The MoD came to discuss some technical details regarding the art of ventriloquism and performing the classic political puppetry, and met with several Czech government representatives, including president Václav Klaus. The Czechs have a very strong tradition of puppetry, and Soreide had the highest expectations for the mutual benefit of the planned conversations.

     During one of her public conversations with the Czech president, minister Soreide took the opportunity to take a walk down memory lane;

     -I have a particulary soft spot for the Czech Republic. My dad was the brilliant Czech puppet maker Karel Hlavati, who escaped from Czechoslovakia to Norway in 1968, when Vladimir Putin invaded your country, she told president Klaus.

     -He soon continued his shining career within puppetry in Norway, and was, among other assignments, e.g. engaged by the Norwegian National Broadcasting NRK to produce a certain wooden puppet that became a widely popular character on Norwegian television for several decades. This puppet used to guest every major talk show in the 1970’s and 80’s, and was introduced to both celebrities from abroad and royalties, lucky little bastard. But, as you former Soviet citizens know all too well, for every shining star on the big stage, and for every gold winning gymnast on the olympic mat, there’s hundreds of scrapped talents along their paths that never made it to the final round. And I was one of them. Everyone knows my brother, but very few know that my father carved a sketch for it several months earlier, which he was told by the program director in NRK «was unfortunately not quite up to par», and that he had to make another attempt. This resulted in my brother, and the rest is history, Mrs. Soreide explained.

     The Minister of Defence then spent over four decades collecting dust inside a dark closet in NRK’s basement, which should leave enough spare time to be able to contemplate sufficiently over how it really feels to not quite make it, before «the unimaginable happened,» as she put it:

     -I admit I was a bit jealous on my kid brother. But try to imagine what it’s like to be a puppet whose strings are never pulled, who is never given a voice, who never get to dance like a fool and say stupid things to famous people on tv. There’s nothing sadder than a puppet with no puppeteer. I’d of course given up all hopes a long time ago, and had learned to accept my fate, though a hint of bitterness is hard to ignore, of course, when the unimaginable happened. It was a miracle, indeed. In October 2013, the NRK closet door was opened, the light fell on my dusty face and in my dusty eyes for the first time in over fourty years, and before I could see clearly, I was lifted up by strong, gentle hands, and then a very sexy, masculine voice whispered «Ine, your waiting is over. You shall dance like a fool and say stupid things to famous people on tv after all, and I shall be your puppeteer. I will pull your strings like they’ve never been pulled» into my dusty ear. And he wasn’t joking! Soreide laughs.

     -This is absolutely fantastic. Who’d thought that after all those years of silent suffering, little me would end up like this! Wearing helmets and driving tanks and stuff, and now I have this whole team of puppeteers and writers who’s literally working shifts pulling my strings. They’re all good, but if I were to pick a few personal favorites in particular, I’d have to say the guy from Lockheed Martin and that other guy who wrote that part about Libya with «proud» in it. They’re both artist of the highest order, and make me say so many stupid things, it’s just amazing. So, the fact is, these heroes has made me born again, given me a life of fortune and revived my Czech puppet soul for the benefit of all mankind. For this I’m deeply grateful, and it’s a great pleasure for me to stand here today, in the beautiful city of Prague, and ascertain the fact that I am a Czech! she proudly finished.

     Information about the identity of the specific puppeteer team member that escorted Soreide on her visit to the Czech Republic is not available, but president Václav Klaus is quoted as not being particulary impressed.

     • Hæhæhæ ^^ Få hit flaskemedisinen din. En slik suffl(ik)ør bør ihvertfall ikke bli reseptbelagt. Dette sannhetsserumet funker ihvertfall på deg AF. Her ryker skinnet på kaldgrauten i ett jafs – hvor andre strever halve livet på å lære seg tåkeprat, og resten av sitt liv til å forstå hva det betyr. En utfordring like fåfengt som å gå Birken på leppene – på ny bestenotering. En ny enstemmig sekser fra dommerpanelet.

      Sincerely
      John Arthur Paulsen
      Executive Vice President
      The Absoulte Spitzen Class Jury

     • Takk takk, Paulsen! Vi glimter til en gang i mellom. 😉 Sekseren er notert og terning anbragt under det lille fiberoptiske juletreet.

      Når det gjelder substanser til inspirasjon, er det fremdeles ingenting som slår menneskelig skralhet. Virkeligheten overgår alt annet. Ovenstående ble faktisk skrevet i løpet av et par timer iført arbeidsbukser som er blytunge av sånt som bor i alle lommene på arbeidsbuksene, klink edru og upåvirket av annet enn sjøluft og kaffe, og på et tidspunkt da jeg helt klart burde gjort noe helt annet.

      Dóg, det skal innrømmes at etter å ha fått ros fra deg, måtte jeg lese gjennom teksten en gang til for å sjekke om det var sant det du skrev, og da ble jeg så rørt av Søreides hjerteskjærende historie som endte så godt til slutt at jeg måtte trøste meg med en liten en etterpå.

 2. Ja, dette var nytt faren kom til Norge og laget Titten tei ( Nrk barneTV)

  Titten Tei – Wikipedia.Se Karel Hlavati der.

  Er disse linkene interessant syns dere?

  Dere er er så kunnskapsrike, så dere vet vel alt det her :

  Det står at hun er medlem av en tenketank ( ECFR) som ble finansiert av «Open Society Fondations, George Soros chairman.

  1. https://no.wikipedia.org/wiki/Ine_Marie_Eriksen_S%C3%B8reide

  2. Tenketanken hun er medlem av : https://en.wikipedia.org/wiki/European_Council_on_Foreign_Relations

  Se Funding:

  ECFR is a private not-for-profit organisation that relies on donations.It was established with the support of Open Society Foundations

  3. Soros chairman https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Foundations

 3. Dert var CIA som skape IS, i en slags misforstått ide om at Assad representerte «det onde». Vesten klarer rett og slett ikke å forstå orientalerne. Vi tror hele tiden at de er som oss og at det eneste de vil er å ha demokrati. Men det er en hel verden av forskjell mellom «vestlig» og «orientalsk» tankesett. «Demokrati» kan bare oppstå under helt unike forhold, og kan ikke overføres direkte til samfunn uten noen som helst egalitær tradisjon. Det er hva 30 års studier i disse emnene forteller meg. Og hvorfor tror vi egentlig at «demokrati» er en slags sluttstasjon for den mennesklige utvikling? Hvilke empiri er det som foreteller oss det? Francis Fukuyama trodde at historiens slutt var at hele verden ble demokratisk/kapitalistisk. Jeg tror Fukuyama føler seg en smule beklemt nå. Nei, det handler om såkalt «regionalisme». Etter hver vil regionene slås sammen til et globalt fellesskap, ett steg av gangen. Helst så sakte og stykkvis at allmuen ikke engang forstår hva som skjer. Og det er jo akkurat hva som skjer nå. «Almuen» har ikke den fjerneste ide om hva som foregår, selv om de kanskje føler instinktivt at noe er galt. Det pussige er at kapitalisme og sosialisme møter hverandre til slutt. Begge ender i et byråkratisk/teknokratisk diktatur. Hvem kunne trodd det for noe tiår siden? Jeg trodde alltid at sosialisme og kapitalisme var motsetninger. Men når jeg ser nærmere etter, så var det faktisk tenkere som advarte oss mot denne utviklingen allerede for hundre år siden, for eksempel Hillaire Belloc og flere andre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.