Luxemburg: – EU står i fare for å bryte sammen

0

Luxemburgs utenriksminister Jean Asselborn sa i et intervju med Deutsche Presse Agentur at flyktningekrisa kan føre til at EU bryter sammen og at grensekontrollen mellom medlemslanda gjeninnføres.

Den europeiske union kan bryte samman. Det kan komme til å gå uhyggelig fort hvis isolasjon bllir regelen i stedet for solidaritet. Vi har kanskje bare et par måneders tid på oss.

Asselborn, som er den av EUs utenriksministre som har sittet lengst i jobben rettet også en kritikk mot «enkelte av EUs medlemsland» (ingen nevnt, ingen glemt):

I EU er det også noen som ikke riktig har tatt innover seg verdiene til den europeiske union, som ikke bare handler om materielle verdier. Det limet som holder oss sammen er fortsatt de menneskelige verdiene. Og denne falske nasjonalismen kan føre til virkelig krig.

Det står altså ikke helt bra til hos fredsprisvinner EU for tida. Asselborn skulle tatt en runde med vanlige folk i Hellas for å høre med dem om de synes at Troikaen har behandlet dem på grunnlag av disse menneskelige verdiene som han snakker om. Eller om de for eksempel synes at det kommisjonen gjør er å føre økonomisk krig mot Hellas.

Asselborn frykter at også Sverige og Tyskland skal stenge igjen, for da tør han ikke å tenke på hvordan det vil gå på Balkan.

Hvis også Tyskland og Sverige stenger igjen, aner jeg ikke hva som vil skje på Balkan. Jeg mener at vi allerede har en svært kritisk situasjon.

Nå kan det føyes til at Sveriges migrasjonsminister Morgan Johansson allerede har sagt at Sverige ikke er i stand til å skaffe husly til alle migrantene og ber dem om enten å skaffe det sjøl eller dra tilbake til Danmark eller Tyskland. Og i Tyskland er det full splittelse i toppledelsen i CDU, der både den mektige finansministeren Wolfgang Schäuble og innenriksminister Thomas de Maizière forlanger en strengere innvandringspolitikk.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGeorge Soros sponser migrasjonen og vil øke den
Neste artikkelSveriges två krigsinsatser saknar folkrättsligt stöd
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).