Luxemburg: – EU står i fare for å bryte sammen

0

Luxemburgs utenriksminister Jean Asselborn sa i et intervju med Deutsche Presse Agentur at flyktningekrisa kan føre til at EU bryter sammen og at grensekontrollen mellom medlemslanda gjeninnføres.

Den europeiske union kan bryte samman. Det kan komme til å gå uhyggelig fort hvis isolasjon bllir regelen i stedet for solidaritet. Vi har kanskje bare et par måneders tid på oss.

Asselborn, som er den av EUs utenriksministre som har sittet lengst i jobben rettet også en kritikk mot «enkelte av EUs medlemsland» (ingen nevnt, ingen glemt):

I EU er det også noen som ikke riktig har tatt innover seg verdiene til den europeiske union, som ikke bare handler om materielle verdier. Det limet som holder oss sammen er fortsatt de menneskelige verdiene. Og denne falske nasjonalismen kan føre til virkelig krig.

Det står altså ikke helt bra til hos fredsprisvinner EU for tida. Asselborn skulle tatt en runde med vanlige folk i Hellas for å høre med dem om de synes at Troikaen har behandlet dem på grunnlag av disse menneskelige verdiene som han snakker om. Eller om de for eksempel synes at det kommisjonen gjør er å føre økonomisk krig mot Hellas.

Asselborn frykter at også Sverige og Tyskland skal stenge igjen, for da tør han ikke å tenke på hvordan det vil gå på Balkan.

Hvis også Tyskland og Sverige stenger igjen, aner jeg ikke hva som vil skje på Balkan. Jeg mener at vi allerede har en svært kritisk situasjon.

Nå kan det føyes til at Sveriges migrasjonsminister Morgan Johansson allerede har sagt at Sverige ikke er i stand til å skaffe husly til alle migrantene og ber dem om enten å skaffe det sjøl eller dra tilbake til Danmark eller Tyskland. Og i Tyskland er det full splittelse i toppledelsen i CDU, der både den mektige finansministeren Wolfgang Schäuble og innenriksminister Thomas de Maizière forlanger en strengere innvandringspolitikk.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.