EU vil deportere immigranter

0
Immigranter på stranda i den italienske byen Ventimiglia håper på å få komme til Frankrike.

Flere kilder sier nå at EU har planer om å deportere et stort antall immigranter. Blant annet skal land som Niger ha blitt presset til å ta imot returnerte immigrater, eller i motsatt fall miste uhjelp. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Planene om deportasjon er også omtalt i The Times, som skriver:

Hundreds of thousands of failed asylum seekers will be deported from Europe within weeks under secret plans leaked to The Times.

Brussels will threaten to withdraw aid, trade deals and visa arrangements if countries such as Niger and Eritrea refuse to take back their economic migrants. The proposals also envisage EU states detaining thousands of migrants to prevent them from absconding to avoid deportation.

Avisa skriver at 400.000 immigranter vil få avslag på søknad om asyl. Det planlegges å opprette oppsamlingsleire for flyktninger som ikke får asyl for å tilrettelegge for massedeportasjon.

Et annet ledd i EUs nye immigrasjonspolitikk er å bestikke Tyrkia for å få landet til å ikke sende syriske flyktninger videre til Europa, men holde dem i store leire på tyrkisk territorium. Men Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at han ikke vil godta dette med mindre EU gir ham støtte i hans krig mot PKK. Pengene vil han derimot gjerne ha.

På hjemmebane møter Angela Merkel stadig større motstand, både fra koalisjonspartnerne CSU og SPD, men også i sitt eget CDU. Bayerns ministerpresident Horst Seehofer (CSU) truer med å bruke nødverge for å begrense flyktningestrømmen. I følge hans opplysninger skal det ha kommet 225.000 flyktninger til Bayern fra 1. september til 3. oktober 2015. I et uvanlig opprop har 34 politikere i CDU undertegnet et opprop som krever omlegging av immigrasjonspolitikken og gjenoppretting av sikre grenser og rettstilstanden i Tyskland. De sier at den «nåværende politikken med åpne grenser samsvarer ikke med europeisk eller tysk rett, og har heller ikke noe grunnlag i CDUs program.»

Flere EU-land har bygd grensegjerder og gjeninnført grensekontroll, og dermed suspendert Schengen-avtalen. Nå sier Angela Merkel at også Dublin-avtalen har utspilt sin rolle. Dermed ligger EUs migrasjonspolitikk i ruiner uten at det finnes noe klart alternativ å sette i steden. Som jeg har skrevet tidligere: EUs migrasjonspolitikk bryter sammen – et stygt syn.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.