EU vil deportere immigranter

7
Immigranter på stranda i den italienske byen Ventimiglia håper på å få komme til Frankrike.

Flere kilder sier nå at EU har planer om å deportere et stort antall immigranter. Blant annet skal land som Niger ha blitt presset til å ta imot returnerte immigrater, eller i motsatt fall miste uhjelp. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Planene om deportasjon er også omtalt i The Times, som skriver:

Hundreds of thousands of failed asylum seekers will be deported from Europe within weeks under secret plans leaked to The Times.

Brussels will threaten to withdraw aid, trade deals and visa arrangements if countries such as Niger and Eritrea refuse to take back their economic migrants. The proposals also envisage EU states detaining thousands of migrants to prevent them from absconding to avoid deportation.

Avisa skriver at 400.000 immigranter vil få avslag på søknad om asyl. Det planlegges å opprette oppsamlingsleire for flyktninger som ikke får asyl for å tilrettelegge for massedeportasjon.

Et annet ledd i EUs nye immigrasjonspolitikk er å bestikke Tyrkia for å få landet til å ikke sende syriske flyktninger videre til Europa, men holde dem i store leire på tyrkisk territorium. Men Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at han ikke vil godta dette med mindre EU gir ham støtte i hans krig mot PKK. Pengene vil han derimot gjerne ha.

På hjemmebane møter Angela Merkel stadig større motstand, både fra koalisjonspartnerne CSU og SPD, men også i sitt eget CDU. Bayerns ministerpresident Horst Seehofer (CSU) truer med å bruke nødverge for å begrense flyktningestrømmen. I følge hans opplysninger skal det ha kommet 225.000 flyktninger til Bayern fra 1. september til 3. oktober 2015. I et uvanlig opprop har 34 politikere i CDU undertegnet et opprop som krever omlegging av immigrasjonspolitikken og gjenoppretting av sikre grenser og rettstilstanden i Tyskland. De sier at den «nåværende politikken med åpne grenser samsvarer ikke med europeisk eller tysk rett, og har heller ikke noe grunnlag i CDUs program.»

Flere EU-land har bygd grensegjerder og gjeninnført grensekontroll, og dermed suspendert Schengen-avtalen. Nå sier Angela Merkel at også Dublin-avtalen har utspilt sin rolle. Dermed ligger EUs migrasjonspolitikk i ruiner uten at det finnes noe klart alternativ å sette i steden. Som jeg har skrevet tidligere: EUs migrasjonspolitikk bryter sammen – et stygt syn.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. «EUs migrasjonspolitikk bryter sammen – et stygt syn.»

  Eller et vakkert syn, det er alltid flott å se når (politiske) systemer – bygd på løgner, faller sammen.

 2. Det eneste som vil redusere migrasjonen er å gjøre de samme grepene som Australia. Signalet om at afrikaneres og asiaters fremtid ikke er i Europa må være krystallklart.

 3. «EUs migrasjonspolitikk [ligger] i ruiner uten at det finnes noe klart alternativ å sette i steden.»

  Sånn var det nødt til å bli.

  Hele EU/USA-NATOs «humanitære» verdier og politikk – inkludert misbruket helt ut i «humanitær intervensjon»-bombing – er bygget på muligheten til å ha hyggelig humanitære verdier og ordninger i vesten, bare på grunn av, og grunnlag av, rått inhumanitær utbytting av resten av verdens befolkning og natur.

  Vår europeiske kultur, hvor enn i verden, er av spesielt virulent aggressiv form innen menneskearten.
  – I det minste de seneste par tusen år (kristendommen som statsmakt til videreføring av Romerriket), og særlig de seneste fem hundre år (ekspansjon og industrialisme) – og helt særlig de siste 35 år, med Reagan-Thatcher neoliberalismes kamp mot økologi-basert alternativ tenking om samfunnsordning, i motarbeiding av Ungomsopprøret (1965 – 1975) sine innsikter.

  Disse innsiktene viser seg nå å være hardere realitets- og fakta-basert enn etablissementet har klart å tenke seg – hittil ihvertfall. Nå står vi overfor alle virkningene av hensynsløshetene, virkninger som det har vært advart innstendig, konkret og lenge mot.

 4. HVordan har de tenkt å deportere folk som hverken vil eller kan returnere. Hele landsbyen har i noen tilfeller samlet inn penger til vedkommende ankerbarn. Hva skjer med dem når de kommer tomhendt tilbake i et islamistisk perspektiv? Hele det politiske apparatet kan sammelignes med femteklassinger.

 5. Når partipolitikk, «venstre/høyre/rødt/blått» og konsensus blir viktigere enn fri debatt:

  «. Frustrasjon over venstresidens virkelighetsfornektelse og unnfallenhet. I spørsmål om islam og innvandring har venstresiden rett og slett mistet sin sunne fornuft, sitt moralske kompass, og store deler av sin anstendighet (for å bruke et av dens egne yndlingsord) …
  ….Men skal vi ha debatt, må vi ha en opposisjon. ( og åpen presse uten sensurering, min/Ola sin kommentar).
  HRS fungerer som korrektiv, fyller et tomrom, presenterer ubehagelige fakta vi ellers ikke hører. De gjør møkkajobben som den innvandringsliberale pressen skygger unna. «

  http://www.dagbladet.no/2015/10/08/kultur/meninger/kronikk/debatt/41411409/

 6. Mottok materiell fra ‘Nei til EU’ nylig. Mest om TISA, selvsagt, men ellers ukritisk til flyktningebølgen såvidt jeg kan se. I sin nåværende velde er jo krisen et produkt av EUs politikk – med potensiale til å knuse velferdsstaten relativt raskt, samt å endre samfunnet ugjenkallelig. Og dette uten at befolkningen er spurt eller har noe de skulle sagt! Ikke mye ‘sjølråderett’ her.

  Håper ‘Nei til EU’ blir mer balansert etterhvert og ser flere sider av saken.

  • Drivkaften er å innbille landene at migrasjon av analfabeter gir økonomisk vekst. Det er helt feil og kan bevises av den svenske økonomen Tino Sandanaji og forsåvidt også med SSBs tall : NGOer som ofte består av venstreradikale journalister setter dagsorden. Her fra Dagens næringsliv. Jeg kan ikke ta med link fordi jeg ikke får lov til det her.

   «I to nye rapporter prøver de to internasjonale organisasjonene å forklare hvordan industriland som står foran en eldrebølge og færre innbyggere kan få en ny økonomisk vekst hvis de åpner grensene. Tyskland og Japan er eksempler. Andelen eldre forventes å fordobles de neste 35 årene til 16 prosent. Andelen barn vil stabilisere seg på dagens nivå – rundt 2 milliarder.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.