– Ukrainas militære styrker er demoraliserte

0

For et år siden rykket de ukrainske styrkene fram på østfronten, mens nå er de demoraliserte, dårlig utstyrt og føler seg som kanonføde i en glemt krig. Det er Financial Times som gir denne stemningsrapporten fra Ukraina.

Styrkene er også demoraliserte fordi regimet i Kiev ikke innfrir løftene sine om å rydde opp i staten og knekke korrupsjonen.

Det mest bekymringsfulle for Kiev, er at mange soldater ved fronten uttrykker beundring for Høyresektoren, en høyreorientert milits, hvis leder (Dmitro Jarosj) nylig tok til orde for et mistillitsforslag mot regjeringa og en ny revolusjon.

FT viser til en avdeling ved Horlivka, 50 km nord for Donetsk, som flagger med Høyresektorens rødsvarte flagg, til tross for at dens styrker er trukket tilbake fra fronten. FT skriver videre:

Porosjenko fikk 54% av stemmene i presidentvalget i mai 2014, men i følge en meningsmling utført av Kiev International Institute of Sociology i juni 2015, har han nå bare 14,6% oppslutning. Statsminister Arsenij Jatsenjuk er enda mindre populær. Han ville nå bare ha fått 1,3% av stemmene hvis det var presidentvalg.

FT siterer en kilde i Høyresektoren som sier at hæren trenger en seier, og siden fienden planlegger et angrep, er den beste måten å sikre en seier på, sjøl å gå til angrep.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBreene smelter fortere enn noen gang
Neste artikkelHembiträdet är tillbaka
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).