Obama: Hvis Iran-avtalen blir spolert, blir det krig

0

Republikanerne i USAs kongress har mobilisert for å blokkere atomavtalen med Iran som president Barack Obama har gått inn for. Som kjent har Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømt avtalen, og som et reint ekko av Israels standpunkt har den mektige Israel-lobbyen American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) i USA gått tungt inn for å stoppe den.

En talsperson for AIPAC sier til CNN at for deres organisasjon er dette den viktigste mobiliseringa de har gjort i hele sin historie.

Og det er knapt noen annen lobbyorganisasjon som har så stor makt på Capitol Hill som nettopp AIPAC. Organisasjonen skal ha møter med alle kongressmedlemmer og sette dem under et betydelig press før avstemninga.

Men presidenten kjemper for avtalen. I en dramatisk tale 5. august sa han at det er enten denne avtalen eller en eller annen form for krig skrver New York Times:

Let’s not mince words: The choice we face is ultimately between diplomacy and some sort of war — maybe not tomorrow, maybe not three months from now, but soon,” Mr. Obama told about 200 people in a speech at American University. “How can we in good conscience justify war before we’ve tested a diplomatic agreement that achieves our objectives?

Obama, som gjorde sitt politiske gjennombrudd på kritikk av Irakkrigen, minnet om nettopp denne kostbare og katastrofale krigen, da han sa: “Many of the same people who argued for the war in Iraq are now making the case against the Iran nuclear deal.”

Obama sa ingenting om hva slags krig han ser for seg, men det er ingen hemmelighet at Israel og Saudi Arabia ønsker krig mot Iran, og at de har funnet sammen i en ny allianse særlig det siste året.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.