USA øker trykket på EU for å finne en løsning på Hellas-krisa

0

Som jeg har meldt tidligere er USA mindre enn imponert over den måten EU-organene har behandlet Hellas-krisa på. Nå har USAs finansminister Jack Lew økt trykket på EU i en svært syrlig kommentar på et møte i Brookings Institution. Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) skriver at «han omtaler EU-lederne som en gjen dilettanter. Og det er vanskelig å være uenig med ham.»

EUBusiness.com siterer Lew slik:

«Before things broke down and they went to a (Greek) referendum, they were within a couple billion euros of closing the gap. Hundreds of billions of risk, and a couple billion dollars of space,» Lew said.

«For any of us who have participated in budget and fiscal policy discussions, you usually wouldn’t buy hundreds of billions of dollars of risk for a couple-billion-dollar gap.»

With European officials having set a Sunday deadline for a bailout agreement, Lew warned that «it’s going to be a lot to do in a short period of time… The risk of an accident goes up dramatically when you create more of these life-anddeath deadlines.»

«What’s really driving things is, when do they run out of cash in their economy?… Once you are measuring it in days, it’s time to get the deal done.»

Lew sa også at en gresk statsminister ikke kunne støtte en avtale med mindre han kunne vise velgerne at det ville være mulig å betale gjelda, skriver Financial Times.

Dette er en direkte polemikk mot EU-kommisjonens behandling av Hellas og det viser også at lekkasjen fra IMF, som jeg har omtalt tidligere, ikke var noen tilfeldighet.

For enhver som fortsatt tror på det eventyret som går under navnet europeisk enhet, må det ha vært deprimerende å oppleve møtet i EU-parlamentet, der mange representanter ikke klarte å styre seg, men møtte statsminister Alexis Tsipras med buing. Formannen for den konservative gruppa i EU-parlamentet, Manfred Weber, skandaliserte seg sjøl og parlamentet ved å kalle Tsipras «en løgner» og dem som applauderte ham for «ekstremister».

DWN skriver at ei ny krisepakke for Hellas vil bli astronomisk stor, hele 70 milliarder euro ekstra. Det er ingenting som tyder på at EU-eliten vil være i stand til å løse dette problemet. Det vil tvert om balle på deg til det truer hele det korthuset som kaller seg Den europeiske union.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.