Mona Sahlin och Hanna Gadban om muslimskt kvinnoförtryck i Husby

8

Reportasje og debatt på Sveriges SVT2.

Svensk debattklima er bedre enn sitt rykte.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. sahlin går på tomgang. «politikarna måsta læra seg…..»
  40 års historie i Sverige viser at DET ikke nytter. Det er et spørsmål om makt. Det må brukes makt og rå makt for å knuse den nye fascismen. Enten det, eller det går mot en blodig borgerkrig, trykket øker i trykkjelen….

 2. Hanna Gadban argumenterar helt på pricken rätt. Hon beskriver korrekt vad som händer i massor av Sveriges ghetton. Jag har själv flera decenniers erfarenhet från Göteborgs ghetton och kan se att utvecklingen är fasansfull i många avseenden. Man kan säga att det råder ett slags Omertá, som gör människor mycket rädda att tala om sin egen vardag.
  Erik P har därför rätt i sin kommentar. Den tomgång som t ex Mona Sahlin uppträder med, gör att extremisterna får ett allt längre försprång för varje dag som går. I tillägg till detta så sviker svensk officiell vänster totalt.

 3. Den dagen venstresida innser og tar konsekvensen av at reaksjonære imamer representerer muslimske høyrekrefter, og at islamister er høyreekstremister, vil mye være vunnet. Slik det er nå, svikter vi progressive muslimer til fordel for de reaksjonære fordi vi er for redde for islamofobistempelet.

  • Vil anbefale Kjetil Rolness sitt utmerkede innlegg i Dagbladet 11 juli «Sverige – en moralpolitistat» hvor han bl.a. skriver:

   «Islamofobi. Mye har vært sagt og skrevet om dette omstridte begrepet. Men ordet gjør jobben for dem som fant det opp. Særlig i Sverige. Det brennmerker alle som kritiserer undertrykkelse og frihetsberøvelse i lukkede muslimske miljøer. Det får propaganda for en totalitær ideologi med klare rasistiske trekk (inkludert hat mot andre typer muslimer), til å framstå som antirasistisk arbeid. Kampen mot fobien gir deg penger fra staten, og talerstol og sendetid som muslimsk talsmann. Alt ansvar for radikalisering flyttes bort fra islamistene og over til et «undertrykkende» majoritetssamfunn.»

   Her er link: http://www.dagbladet.no/2015/07/10/kultur/meninger/helgekommentaren/ideer/islam/40096598/

   Dessverre opplever jeg altfor ofte at mange på venstresida applauderer kritikk av kristendommen, men trekker fram rasismekortet og diagnostiserer deg med en «fobi» straks du kritiserer en kvinneundertrykkende og bakstreversk ideologi som islam.

   • Innlegget til Rolness er helt utmerket. «Islamofobi» er et helt ubrukelig begrep. Hensikten med det er å kneble all politisk kritikk både av religionen som sådan, og spesielt av dens mer ekstreme, reaksjonære talspersoner.

    • Dette føles nesten som om en istid holder på å ta slutt – men du slipper ikke unna så lett Pål! 🙂

     Ledelsen for venstrepartien burde innsett dette allerede i 1985.
     Det dønn reaksjonære lederskapet innen både sunni og sjiamuslimske fraksjoner burde vært identifisert og kritisert på et tidlig tidspunkt, fordi de både myrder og undertrykker sine gne trosfeller, og fordi de er en trussel mot alle andre.

     Undertrykkelsen av andre starter alltid med en massiv undertrykkelse av egne, på en skala man ikke har sett siden Hitlers dager. Å bringe lys på dette er et område der «venstresida» har sviktet totalt.

     Videre er disse ekstremt voldelige og ekstremt reaksjonære kreftene de eneste virkelige rasister i skandinavia idag, som ikke bare direkte anbefaler å utrydde en hel menneskerase, og gleder seg ved det, om de lykkes med å fordrive alle jøder til Israel og skaffe seg atomvåpen, de gjør det også så raskt og effektivt som de klarer med mord i Paris og København og rakettangrep mot Israel alle steder de er i stand til å komme på skuddhold.

     Her har «venstresiden» sviktet totalt, og ikke bare verbalt støttet det reaksjonære fandenskapet, men fysisk bistått dem i slagsmål og andre overgrep på hovedstadens gater. I så måte er AUF i Oslo et kjerne-eksempel, med en pøbeloppførsel som ikke er en liberal politisk organisasjon verdig.

     At «radikale politiske ledere» på venstresida har fisket i dette vannet og trodd de kunne score poenger og politisk oppslutning her, står dem til fortrytelse, jeg tenker på ledelsen i SV men også RV.

     At man ikke allerede på1980-tallet innså at den reaksjonære ledelsen som dominerer alle islam-miljøene vil sette alle «vantro ugudelige» på mållista, så snart man har besfestet makten, undertrykket eventuelle liberale innenfor sitt eget miljø og tatt «hånd om jødene», står til evig skjensel, og er en betydelig årsak til at den politiske venstresida nærmest har utryddet seg selv.

     Det er på tide at man innser at neste mål på agendaen blir lederskapet i den politiske venstresida, og at tilhengere av IS like gjerne henger og skyter nakkeskudd på «venstresidas» politikere, eller søndagsfolket som man ynder å kalle oss, så fort lørdagsfolket er utryddet

     For det er ingenting galt med den norske arbeiderklassen. Den er fortsatt i stand til å gjenkjenne en dødelig trussel.
     Den bare vender seg vekk fra dem som allierer seg med den. De vender seg i stedet til dem som i allefall sier de vil forsvare deres intresser og liv. Og det er dessverre ikke dere!

 4. Rolness har helt klart noen poenger. Venstresida har et like generaliserende syn på muslimske miljøer som ytre høyre, bare med motsatt fortegn. Konsekvensen er at reaksjonære imamer blir sett på som talsmenn for en undertrykt minoritet, mens de i virkeligheten er en del av et muslimsk borgerskap som sjøl undertrykker egne trosfeller med mer liberale synspunkter. Når venstresida dermed forsvarer folk som ligger godt til høyre for Frp, er det opplagt at vi har tatt feil et sted.

  • Reaksjonære imamer – sendt hit av et religiøst lederskap i Iran eller Saudi Arabia, intet mindre! er de eneste gjenkjennbare, virkelige rasister i skandinavia i dag. Ikke bare tar de til orde for å bruke vold mot alle andre, de gjør det og har allerede gjennomført mord her. Mere kommer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.