Jatsenjuks parti får 1,6% i meningsmåling

25

USAs håndplukkede statsminister i Ukraina, Arsenij «Yats» Jatsenjuk er ikke spesielt populær om dagen. Partiet hans, som fikk 22% av stemmene i parlamentsvalget får nå støtte av bare 1,6% i den siste meningsmålinga, skriver pro-Maidan-avisa Kyiv Post.

Jatsenjuk har vært omgitt av politiske skandaler.. Blant annet er han beskyldt for omfattende korrupsjon. Til og med hans egen minister for miljø og naturressurser har krevd statsministerens avgang. Ministeren, Igor Shevchenko sier til Kyiv Post

He’s not a reformer. He’s a pseudo-reformer. He’s playing. He’s doing nothing. He blocks appointments of ministers of the presidential team. He is not guided by the public interest and the country’s interest, but by his own interests and the interests of his business partners and political allies.

Nettavisa melder også at nesten 50% av ukrainsk ungdom vurderer å emigrere.

Det er kjent at Petro Porosjenko gjerne vil kvitte seg med «Yats», noe han ikke kan gjøre så lenge rivalen har støtte fra US State Department.

Det er mange upopulære statsledere i Europa i dag, men når en regjeringssjefs parti bare får 1,6% i meningsmålingene så må vel det være europarekord.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


25 KOMMENTARER

 1. Her var det mange feil! Statsminister og regjering i Ukraina nomineres på grunnlag av prtigruppenes sammensetning ved valget av presidenten, i dette tilfelle Petro Poroshenko. Videre må statsministeren godtas av nasjonalforsamlingen Verkhovny Rada, selvfølgelig ikke USA ! At et parti stuper etter et godt valg er ikke uvanlig, ei heller en politiker, sist skjedde dette i Ukraina med ex-president Viktor Yutshenko som ved oransjerevalget i 2004 fikk 52 %, men ved presidentvalget i 2010 bare fikk 5,45 %. Det er ikke lett å være statsminister og prøve å rette opp den rømte expresident Viktor Yanukovych feil, f.eks opphevingen av verneplikt i 2013. Nå så Ukraina folkerettsstridig blir invadert av stormakten Russland er det åpenbart at problemer står for tur.

  Tilfeldige galluper i en parlamentsperiode har selvfølgelig ingen betydning enten det går frem eller tilbake.
  Forøvrig var Rød Valgallianses/AKP ml s oppslutning under partiformann Pål Steigan ved Stortingsvalget i 1977 bare 0,6 % så Yatseniuk har likevel litt å gå på.
  Mvh

  • Desperat bortforklaring av et for Nordtømme sørgelig faktum, nemlig at ukrainerne ikke vil ha denne ekstreme banden av USA-lakeier og kuppmakere. Desperasjonen viser seg særlig når han sammenligner med oppslutningen til AKP/RV, som ALDRI har vært i regjeringen og som ALDRI har hatt oppslutning høyere enn 2-3%.

   Steigan på sin side sikter antagelig til at denne regjeringen kom til makta etter et USA-støttet kupp og at Jats, som Victoria kaller ham, var USAs håndplukkede kandidat. Poroshenko på sin side er/var CIA-agent.

   Det er et godt tegn at ukrainerne ikke vil ha slike ekstremister til å styre landet som bare i løpet av et par måneder bragte landet inn i en borgerkrig ytterliger økonomisk krise.

   Det skulle ikke forundre meg om det kommer til et nytt statskupp før året er omme. Vi får i så fall håpe at det blir til det bedre. For Ukraina trenger mer moderate, pragmatiske krefter. Ikke disse ekstremistene, USA-lakeiene.

   • Desperasjon har aldri vært noen fremtredende egenskap for meg som er ganske bestemt Birkelund !
    Faktum er at de 5 regjeringspartienes oppslutning er uendret i gallupen det henvises til, mens Popular Front har svekket seg.
    Faktum er også at Yatseniuk var ønsket som statsminister av de 3 siste presidentene Viktor Youshenko, Viktor Yanukovych og
    Petro Poroshenko !
    Nå har du jo aldri brydd deg særlig om faktum, men skriver ivei uten å kjenne landet Ukraina i det hele tatt 🙂

  • unnskyld,kan du si eksakt dato av Russlands innvadering? eg følger nøye med på ukrainas vei mot stupet, men har ikke hørt at de erklarte krig til Russland?E det ikke normal porsedyre- når annet lands hær kommer inni territorium av et fremmed land- så erklares det krig?
   Så USA har ingenting med kuppet i Ukraina å gjøre etter din mening? ikke Victoria Nulands cookies, ikke 5 mrd dollar som ble brukt på det kuppet ?at nesten alle ministre i regjeringen er utenlandske statsborgere,at Joe Biden sitter i presidents stol når han taler til Rada- gir ordre, vil eg si. jaja, overbevis meg om at Ukraina er uavhengig stat. USA fører her sitt politikk på å splitte to brødrefolk, og her de lyktes slik de gjort på 40 tallet med India og Pakistan.Men eg blir takknemlig om du viser meg et glimrende resultat- av alle de fargerevolusjoner som USA laget verden over etter en og samme oppskrif? Noen land som blomstrer økonomisk?som har det rolig og fredelig?Hvorfor må bare usa okkupere land hvis ledere taler dem midt i mot?

   • Det er fullstendig avleggs å erklære krig fordi russerne da ville miste overraskelsesmomentet og Ukraina risikerer å eskalere krigen! I Genevekonvensjonens terminologi vil man snakke om en defacto krigstilstand.
    De 5 milliarder dollar er kompensasjon over 20 år fordi USA, Storitannia og Russland lurte/tvang ukraina til å gi fra seg verdens 3.største atomvåpenarsenal. Hvis ukraina fortsatt hadde atomvåpen ville ikke denne konflikten dukket opp i det hele tatt.
    Hehe india og pakistan brødrefolk, det har ikke slått deg at de er hinduer og muslimer og hater hverandre som pesten ?

   • 27. februar okkuperte Russiske spetsnaz og marinesoldater fra Sevastopol sentrale byninger og de ukrainske flyplassene i Sevastopol og Simferopol i uniformer uten flagg og insignia. Alle som kan noe om uniformer så dette umiddelbart 🙂
    De russike styrkene utgjorde godt over 20.000, og de ukrainske oppunder 10.000, men halvparten sluttet seg til russerne etter en ukes oppfording fra den ukrainske kommandanten kontreadmiral Denis Berezovsky 2.mars. Han er etterlyst for landsforræderi i Ukraina, men ble belønnet med stilling som viseadmiral og nestkommanderende for den russiske svartehavslåten.

    President Putin innrømmet at det var russsike soldater 17.april 2014 http://rt.com/news/crimea-defense-russian-soldiers-108/

  • Å måtte gå tilbake til 1977 og det årets norske stortingsvalgresultat for å finne argumenter eller noe å skrive om på en partipolitisk uavhengig blogg/ nettavis for folk som er oppriktig opptatt av vår sivilisasjons dypeste problemer i 2015 virker litt rart, men hvis vi absolutt skal dit bør i det minste tallene settes i en viss sammenheng. Det er fristende å bare konstatere at det er rart RV fikk en eneste stemme. De var tross alt fremdeles idealister og ikke bedervede politikere, som folk jo dessverre gjerne ender opp med å stemme på …

   Men flåseri til side; Ap og H alene fikk 66.8% av stemmene til sammen i 1977. Ingen andre partier fikk over 10%. Bare to andre fikk over 5%. Av resten fikk bare tre partier/ lister over 2% av stemmene, og fem av de åtte siste fikk mindre enn RVs 0.6%. FrP var forresten blant disse åtte minste, og landet på 1.9%.

  • «Videre må statsministeren godtas av nasjonalforsamlingen Verkhovny Rada, selvfølgelig ikke USA ! »

   På papiret, men i den virkelige verden hvor Ukraina er avhengig av milliardstøtte fra USA, EU og IMF for å overleve, så har Vesten et massivt ansvar for at idioter og banditter sitter med makten i Ukraina.

   Jeg vet Steigan kaller de Nazister, og på en måte har han rett, men da de fleste av de forskjellige europeiske nasjonalistene, som også kalles Nazister, er den eneste grupperingen som konsekvent ikke støtter Ukraina, så blir det vanskelig for en stakkars ikke-nasjonalist i vesten å forstå dette, da media i vesten ikke skriver korrekt om sine egne nasjonalister.

   Nasjonalistene i vesten mener stort sett at kriminelle og banditter som er støttet av Vesten, bruker Nazisitisk ideologi og en krig i Donbass, så at de får plyndre uhemmet, mens USA oppnår å bryte den økonomiske integrasjonen mellom Russland og EU.

   His EU og Russland blir økonomisk integrert, og EU avhengig av Russikske råvarer og energi, så kan Russland tvinge EU til å bli en strategisk partner i fremtiden, så at Russland + EU tar fra USA rollen som verdenshegemon.

 2. Klart, med en gjennomsnittslønn tilsvarende et par hundre dollar i måneden og en økonomi som ikke levner folket særlig gode fremtidsutsikter, ønsker vel de fleste unge å reise bort -vekk til et land med potensial til å gi dem -og sine bedre utsikter. Overraskende allikevel at det kun er halvparten av de unge som ønsker å komme seg vekkk, til land med bedre kår.
  Ellers observerer vi Steigan, som sedvanlig, vinkler ting, er selsktiv -og bruker lettvint desinfo for å understøtte sitt hat til Ukraina og det ukrainske folket.. Imidlertdi blir ingen blir lenger rasket over av Steigans utspill mot dette landet, så stadig færre lar seg affisere Steigans kampanje.. Vi smile heller litt på trekkebåndet :)))

   • Nei denne målingen viser bare en tilbakegang for et regjeringsparti Yatseniuks parti Popular front, mens de andre 4 regjeringspartiene har styrket seg tilsvarende 🙂 Gå til kilden er det noe som heter !

    • Jeg forstår din logikk overført på Norge slik: Dersom Erna Solbergs Høyre går tilbake fra 22% til 1,6% på under et år, så er det ikke noe å legge vekt på hvis FRP samtidig går fram tilsvarende. Det er nok få norske kommentatorer som ville si seg enig med deg.

     • Nei det er en misforståelse og blir alt for enkelt. Selvfølgelig er det interessant at Regjeringens største parti svekker seg og som nevnt er 1,6 % råtallene, korrigert for de som ikke vil stemme og de som ikke har bestemt seg vil det bli 4,1 % av mandatene som også er en betydelig svekkelse. Popular Front vil f.eks ikke klare sperregrensen.

      Men regjeringen i Ukraina er en koallisjon med 5 partier som har rent flertall(68,03%), og samlet har ikke regjeringen svekket seg! Det er nesten mer interessant og uventet, tatt i betraktning de instramninger de har blitt nødt til å gjøre. Men det er lenge til parlamentsvalget der dette blir avgjort så mye kan skje?
      Ditt eksempel med Norge ville antagelig ført til regjeringskrise av partitaktiske grunner, selv om regjeringen kunne sitte med uforandret styrke frem til valget

  • Tull. Du kan få tro eller ikke tro så mye du orker at Ukraina har vært gjenstand for et vestlig/ USA-støttet kupp der målet nok en gang var å få inn USA-lojale folk man kan mer eller mindre instruere utenfra, og som kan åpne landet for en utvidet rolle som militært brohode mot Russland.
   Men å påstå at Steigan kjører hatkampanje mot det Ukrainske FOLK, det faller rett og slett på sin egen urimelighet, og du vil ikke finne noe her i avisen som understøtter en slik (ganske horribel) påstand. Det er kun i ditt hode at det forholder seg slik, og det enten en villet mistolkning eller ren trolling.

   • Ja, det er både fælt og horribelt, ikke sant? Jeg observerer kun at Steigan bruker masse tid og krefter på å konstruerere resonnerende tekster til uflaks for Ukraina og det ukrainske folket.. Kan godt hende det ikke er hat. I så tilfelle beklager jeg. Jeg kjenner ikke Steigans motiver for sitt anti-ukrainske engasjement

   • Kan dessverre virke som om våre østlige naboer har ferdigjort seg selv, ja.. Går ad dundas med både Russland og Ukraina.. De skygger av seg selv i verdensbildet -og folket sliter stadig mer..

 3. Krigen i Ukraina er en enorm tragedie. Har Jatsenuk et stort ansvar for det som har skjedd?
  Etter revolusjonen / kuppet var det åpenbart at faren for krig var stor. Gjorde han noe for å forhindre en krig? Forsøkte han å innlede en dialog med russerne for å komme frem til en løsning som alle kunne leve med?

 4. Det er heilt normalt at ei regjering faller i oppslutning etter et valg, da forventningene til den nye regjeringa inne blir fulgt opp med en gang. Alle systemer har ei treighet i seg som gjør at endringer ikke kommer med en gang. At Viktor Yutshenko mista oppslutning eter fire år som president kommer delvis av at de forventningen som han hadde var umulige å følge opp. Og det faktum at han, i likhet med alle andre Ukrainske presidenter, var ei katastrofe for landet.

  Det at en statsminister parti får 1,6 prosents oppslutning i ei meiningsmling er historisk nytt. Som Gunnar Nordtømme skriver, så er dette en prosents større oppslutning enn det RV hadde under Pål Steigan. Og med sånn oppslutning så er det vel grunn til å spørre seg om hvorfor ikke Pål Steigan blei vurdert som president av Norge av Stortinget i 1977.

 5. Yulia Tymoshenko på fremmarsj og regjeringens styrke er uendret !
  Kanskje det blir lettere hvis man gjengir hele målingen som viser forskyvninger innen regjeringspartiene ?

  Dersom ble holdt parlamentsvalg i slutten av mai, vil stemmene til innbyggerne i Ukraina i alderen 18 år og eldre bli fordelt som følger: 8% ville stemme for partiet «Block Poroshenko», 6% – for «Association» union «, 6% – for» fedreland «, 5% – for det radikale partiet og 4% – for» opposisjonen blokken «.
  Partiet «Citizenship» kan verve støtte fra 2,1% ukrainsk, «Svoboda» – 1,8%, partiet «Popular Front» – 1,6% (Statsminister Yatseniuk), «Pravy Sektor» – 1,6%, «Strong Ukraina» – 1%.

  I tillegg uttalte 8,4% sin intensjon om å slå ut alle kandidater eller ødelegge stemmeseddelen, 26,5% av respondentene besluttet å ikke delta i stemmegivningen, 25% – er usikre, for hvilke politiske krefter til å stemme.

  Dette er resultatene fra undersøkelsen at 19 til 29 mai 2015 holdt Kyiv International Institute for sosiologi (KIIS). Metoden for personlig intervjuet 2022 respondenter bosatt i 108 bosetninger over hele Ukraina (unntatt Krim) tilfeldig utvalg representative for befolkningen i Ukraina i alderen 18 år.
  Dermed, hvis parlamentsvalget ble avholdt i slutten av mai, og de som ikke har bestemt seg, som vanlig, kom ikke til urnene, utgjorde ca 39% av alle velgere og stemmer avgitt antall velgere som ville stemme vil bli fordelt som følger

  21,2% – for partiet «Block Poroshenko», Regjering (Presidentens parti) 2014valget(21,82%)
  15.8% – for partiet «Union» Samopomich «, Regjering (10,97%)
  15.3% – for All-Ukrainian Union «Fedrelandet», Regjering (Yulia Tymoshenko) ( 5,68%)
  12,0% – for Radikale partiet Oleg Lyashko, Regjering (7,44%)
  4,1 %- for Popular Front, Regjering Yatseniuk. (22,12%)
  SUM 68,4 % (Parlamentsvalget 2014- 68,03)

  9,7% – for «Opposisjon block» (9,43%)
  5.4% – for det politiske partiet «Civil politikk (Anatoly Gritsenko)»

  Under Sperregrense 5 %
  4,6% – på en nasjonal union «Freedom»
  4,1% – for partipolitikk «Pravy Sector»
  2,6% – for partiet Sergey Tigipko «Strong Ukraina»
  3,8 % -for andre partier generelt
  1.5 %- for partiet «UDAR» Vitali Klitschko .

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.