Jatsenjuks parti får 1,6% i meningsmåling

0

USAs håndplukkede statsminister i Ukraina, Arsenij «Yats» Jatsenjuk er ikke spesielt populær om dagen. Partiet hans, som fikk 22% av stemmene i parlamentsvalget får nå støtte av bare 1,6% i den siste meningsmålinga, skriver pro-Maidan-avisa Kyiv Post.

Jatsenjuk har vært omgitt av politiske skandaler.. Blant annet er han beskyldt for omfattende korrupsjon. Til og med hans egen minister for miljø og naturressurser har krevd statsministerens avgang. Ministeren, Igor Shevchenko sier til Kyiv Post

He’s not a reformer. He’s a pseudo-reformer. He’s playing. He’s doing nothing. He blocks appointments of ministers of the presidential team. He is not guided by the public interest and the country’s interest, but by his own interests and the interests of his business partners and political allies.

Nettavisa melder også at nesten 50% av ukrainsk ungdom vurderer å emigrere.

Det er kjent at Petro Porosjenko gjerne vil kvitte seg med «Yats», noe han ikke kan gjøre så lenge rivalen har støtte fra US State Department.

Det er mange upopulære statsledere i Europa i dag, men når en regjeringssjefs parti bare får 1,6% i meningsmålingene så må vel det være europarekord.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNeocons omfavner al-Qaida
Neste artikkel4 JULI – En mångtydig nationaldag
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).