Franske parlamentarikere bryter blokaden mot Russland

0

Ti franske parlamentarikere bryter den vestlige blokaden av Russland og har annonsert at de vil dra på besøk til Russland, inkludert Krim, skriver Le Monde. Det var Thierry Mariani, deputert for Det republikanske partiet, som offentliggjorde dette på vegne av gruppa 21. juli 2015. Mariani var transportminister i regjeringa til Nicolas Sarkozy.

Gruppa på ti omfatter åtte parlamentarikere fra Det republikanske partiet, en senator for Paris fra partiet UDI og sosialisten Jérôme Lambert.

I sin begrunnelse sier Thierry Mariani:
Nå er det viktig å opprettholde dialogen med våre russiske venner. Fransk-russik møter er blitt avlyst på grunn av sanksjonene mot Russland og på det parlamentariske nivået har det ikke vært noen dialog på nesten to år. …
Når det gjelder Syria og Iran ser vi at Russland er helt nødvendig for de diplomatiske forbindelsene Og jeg vil tilføye at når det gjelder kampen mot terrorisme, har Russland inntatt en veldig klar holdning ved å nekte å ha allianser med stater som finansierer terrorisme, en holdning som USA ikke alltid har hatt.

Denne gruppa bryter formelt med Frankrikes offisielle politikk, men initiativet deres er et uttrykk for en mye bredere opposisjon mot sanksjonspolitikken i det franske samfunnet. Allerede i januar 2015 tok president François Hollande til orde for å avslutte sanksjonene mot Russland. Men han fikk klar beskjed fra USA om at dette ikke ville bli godtatt. I en Kongresshøring i mars 2015 sa viseutenriksminister Victoria «Fuck the EU» Nuland at hun skulle reise til en del europeiske hovedsteder for føre bilaterale samtaler for å sørge for at de europeiske regjeringene holdt fast på USAs kurs.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEtterretningsveteraner i USA: – Kom med bevis om MH17
Neste artikkelOliver Stone: Bush and Obama – The Age of Terror
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).