Franske parlamentarikere bryter blokaden mot Russland

0

Ti franske parlamentarikere bryter den vestlige blokaden av Russland og har annonsert at de vil dra på besøk til Russland, inkludert Krim, skriver Le Monde. Det var Thierry Mariani, deputert for Det republikanske partiet, som offentliggjorde dette på vegne av gruppa 21. juli 2015. Mariani var transportminister i regjeringa til Nicolas Sarkozy.

Gruppa på ti omfatter åtte parlamentarikere fra Det republikanske partiet, en senator for Paris fra partiet UDI og sosialisten Jérôme Lambert.

I sin begrunnelse sier Thierry Mariani:
Nå er det viktig å opprettholde dialogen med våre russiske venner. Fransk-russik møter er blitt avlyst på grunn av sanksjonene mot Russland og på det parlamentariske nivået har det ikke vært noen dialog på nesten to år. …
Når det gjelder Syria og Iran ser vi at Russland er helt nødvendig for de diplomatiske forbindelsene Og jeg vil tilføye at når det gjelder kampen mot terrorisme, har Russland inntatt en veldig klar holdning ved å nekte å ha allianser med stater som finansierer terrorisme, en holdning som USA ikke alltid har hatt.

Denne gruppa bryter formelt med Frankrikes offisielle politikk, men initiativet deres er et uttrykk for en mye bredere opposisjon mot sanksjonspolitikken i det franske samfunnet. Allerede i januar 2015 tok president François Hollande til orde for å avslutte sanksjonene mot Russland. Men han fikk klar beskjed fra USA om at dette ikke ville bli godtatt. I en Kongresshøring i mars 2015 sa viseutenriksminister Victoria «Fuck the EU» Nuland at hun skulle reise til en del europeiske hovedsteder for føre bilaterale samtaler for å sørge for at de europeiske regjeringene holdt fast på USAs kurs.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.