Etterretningsveteraner i USA: – Kom med bevis om MH17

0

Ei gruppe som kaller seg Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) har skrevet et brev til president Barack Obama om nedskytinga av Malaysia MH17. Gruppa består av tidligere ledere og analytikere på høyt nivå i NSA, CIA og US State Department. De sendte også et brev til presidenten 29. juli 2014 fordi de reagerte på at det ikke var lagt fram «kontrollerbare bevis på de påstandene den politiske ledelsen i USA har kommet med mot Russland»  når det gjaldt nedskytinga av MH17.

22. juli 2015 har de altså fulgt opp med et nytt brev til Obama. Der skriver de blant annet:

In light of the high stakes involved both in terms of our extremely important relationship with Russia as well as in establishing a trustworthy narrative that does credit to the White House, the failure of the Administration to issue a coordinated intelligence assessment summarizing what evidence exists to determine who was responsible is therefore puzzling. If the United States government knows who carried out the attack on the plane it should produce the evidence. If it does not know, it should say so.

Etterretningsveteranene viser til utenriksminister John Kerrys presentasjon 20. juli 2014 der han bygde sin framstilling på «sosiale medier». En offisiell vurdering ble lagt fram 22. juli 2014, men den la heller ikke fram noen bevis og hadde ingen konklusjon. Noen ny offisiell vurdering fra USA er ikke kommet på det året som er gått siden da. Etterretningsveteranene skriver:

Are we asked to believe that one year later the intelligence community still cannot adduce evidence that goes beyond insinuation regarding the Buk missile?

The July 22, 2014 briefing also suggested that the missile might have been fired by a Ukrainian “defector.” Has there been no clarification on that point? It is, frankly, very hard for us to believe that the U.S. intelligence community has been unable to expand its understanding of these key issues over the past year.

Veteranene henvender seg til presidenten fordi konflikten i Ukraina har ført til at forholdet til Russland har blitt svært dårlig og at verden av den grunn står på randen av en ny kald krig, som i verste fall kan føre til en kjernefysisk krig. De mener derfor at det er uhyre viktig at USA bygger sin politikk på fakta, og ikke rykter på sosiale medier. For som de sier:

Ingen annen nasjon har de ressursene som USA har når det gjelder å komme opp med et svar som bygger på beviser; samling av etterrening og analyse er de redskapene som må bli brukt. Den informasjonen som er offentliggjort til nå tåler ikke en grundig etterprøving og gir ikke grunnlag for å ta stilling til hvem som lyver om nedskytinga av MH17.

Og etterretningsveteranene har jo helt rett. USA har nylig demonstrert at de har teknologi som kan ta fantastiske fotografier av overflaten på dvergplaneten Pluto. NSA driver beviselig overvåking av nær sagt all datatrafikk og telefonsamtaler over hele verden. USA badde spionsatelitter over området der MH17 ble skutt ned med kameraer som kan se for eksempel uniformsdetaljer fra verdensrommet. Det er gått ett år siden denne katastrofen der 298 mennesker ble drept. Hvorfor har ikke USA lagt fram faktabaserte beviser fra sine enorme og avanserte etterretningssystemer?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.