Italia vil ha slutt på sanksjonene

0
Gentiloni og Lavrov i Moskva

Den italienske utenriksministeren Paolo Gentiloni var på offisielt besøk i Moskva 1. juni 2015. Han møtte utenriksminister Sergeij Lavrov og viseutenriksminister Arkadij Dvorkovitsj. Møtet er en oppfølging av statsminister Matteo Renzis besøk i mai. Gentiloni sa til RAI at møtet skulle dreie seg om alle de brennaktuelle sakene, om Ukraina, Libya, Syria og Iran og han sa at han var «sikker på å møte venner av Italia som er klare for å diskutere ærlig og rolig, ikke bare det som forener oss, men også de mest følsomme sakene der våre synspunkter ikke alltid er sammenfallende.»

Gentiloni sa at Italia ønsker en avvikling av sanksjonene, men at det er knyttet til at Moskva respekterer Minsk-avtalen. Han sa også at Italia aldri har unnlatt å understreke overfor den ukrainske regjeringen at den «ikke må spare seg noen anstrengelser for å sikre respekt for rettighetene og privilegiene til Donbass, spesielt når det gjelder den russisk-talende minoriteten.»

Naturligvis har regimet i Kiev gjort akkurat det motsatte, men uttalelsene viser i det minste at Italia ønsker våpenhvile, fred og gjenopprettelse av normale forbindeler med Russland.

Gentiloni sier også at forbindelsene til Russland aldri har vært frosset, på tross av sanksjonene, og han ser fram til at Vladimir Putin skal besøke verdensutstillingen EXPO 2015 i Milano. Den italienske utenriksministeren sa også at Italia vil fortsette arbeidet med å finne ut av hva som skjedde i forbindelse med drapet på den italienske journalisten Andrea Rocchelli i Øst-Ukraina 24. mai 2014.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.