Gave til leserne: Hefte om Balkankrigen (2000)

0

I forbindelse med den (hittil) siste balkankrigen skrev jeg en serie artikler i pressa. I 2000 samla jeg dem i et lite hefte (40 sider) med tittelen Krig i vår tid – artikler om Balkankrigen. Du kan laste det ned her i pdf. Som du snart vil se er det mange forbindelser mellom balkankrigene og dagens kriger.

balkankrigen2

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel86 prosent flere asyl­sø­kere til EU, gjett hvem det er flest av
Neste artikkelSannhetens øyeblikk
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).