USA visste om angrepet i Benghazi 10 dager før

0

11. september 2012 ble det amerikanske konsulatet i Benghazi, Libya, angrepet av jihadister og USAs ambassadør J. Christopher Stevens ble drept. Hemmelige dokumenter som nylig er frigitt fra det amerikanske forsvarsdepartementet og utenriksdepartementet viser at de hemmelige tjenestene i USA visste om dette angrepet ti dager før det fant sted.

Det er den svært konservative gruppa Judical Watch som skriver dette etter at de gjennom en domsavgjørelse har fått dokumentene frigitt:

Defense Department document from the Defense Intelligence Agency (DIA), dated September 12, 2012, the day after the Benghazi attack, details that the attack on the compound had been carefully planned by the BOCAR terrorist group “to kill as many Americans as possible.”  The document was sent to then-Secretary of State Hillary Clinton, then-Defense Secretary Leon Panetta, the Joint Chiefs of Staff and the Obama White House National Security Council.  The heavily redacted Defense Department “information report” says that the attack on the Benghazi facility “was planned and executed by The Brigades of the Captive Omar Abdul Rahman (BCOAR).”  The group subscribes to “AQ ideologies:”

The attack was planned ten or more days prior on approximately 01 September 2012. The intention was to attack the consulate and to kill as many Americans as possible to seek revenge for U.S. killing of Aboyahiye ((ALALIBY)) in Pakistan and in memorial of the 11 September 2001 atacks on the World Trade Center buildings.

Det framgår også av dokumentene at USA visste at jihadistene fraktet våpen fra Benghazi til Syria for å bruke dem i krigen for å styrte Assad-regjeringa:

The DOD documents also contain the first official documentation that the Obama administration knew that weapons were being shipped from the Port of Benghazi to rebel troops in Syria. An October 2012 report confirms:

Weapons from the former Libya military stockpiles were shipped from the port of Benghazi, Libya to the Port of Banias and the Port of Borj Islam, Syria. The weapons shipped during late-August 2012 were Sniper rifles, RPG’s, and 125 mm and 155mm howitzers missiles.

During the immediate aftermath of, and following the uncertainty caused by, the downfall of the ((Qaddafi)) regime in October 2011 and up until early September of 2012, weapons from the former Libya military stockpiles located in Benghazi, Libya were shipped from the port of Benghazi, Libya to the ports of Banias and the Port of Borj Islam, Syria.

Dette bekrefter det jeg har skrevet tidligere på denne bloggen om USAs de facto samarbeid med jihadistene i Libya og Syria. Det viser også enda en gang hva slags krefter Jens Stoltenberg og de rødgrønne med hele stortinget på slep allierte seg med da de brakte Norge inn i den forbryterske krigen mot Libya i 2011.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUSAs marine utfordrer Kina i Sørkinahavet, et risikabelt spill
Neste artikkelUSA visste i 2012 at IS ville lage en stat i Syria – og så det som positivt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).