Ukraina opphever menneskerettighetene i Donbass

0

I følge det ukrainske nyhetsbyrået Interfax har Ukrainas parlament, Verkhovna Rada, med stort flertall vedtatt å suspendere menneskerettighetene i Donbass:

The Verkhovna Rada of Ukraine has passed a resolution declaring that it has withdrawn from some of the obligations stipulated in the International Covenant on Civil and Political Rights and the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms until Russia cease its armed aggression in eastern Ukraine.

Nyheten er omtalt i russiske medier, men ellers har jeg foreløpig bare funnet den i tyske medier som Handelsblatt og Deutsche Wirtschafts Nachrihten.

Det er en viss absurd logikk i dette, siden det samme parlamentet nylig vedtok at nazi-kollaboratører er landets forbilder og helter, mens alt som heter kommunistisk ideologi og kommunistiske symboler er forbudt.

Med forbilder som Stepan Bandera er det jo et naturlig neste skritt at man suspenderer menneskerettighetene. Men ikke vent heftige protester fra Thorbjørn Jagland, og tro ikke at en slik bagatell vil hindre Erna Solberg i å pøse hundrevis av millioner norske skattekroner inn i dette regimet.  Og vent heller ikke at de selvoppnevnte demokratiforkjemperne i Minerva og Civita vil protestere. Ukraina er den gravplassen der den liberale intellingensiaens troverdighet er gravlagt.

Forrige artikkelSå gjorde Russland det enda litt vanskeligere for USA
Neste artikkelÅtta problem med Amnestys rapport om Syrien
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).