Ukraina opphever menneskerettighetene i Donbass

6

I følge det ukrainske nyhetsbyrået Interfax har Ukrainas parlament, Verkhovna Rada, med stort flertall vedtatt å suspendere menneskerettighetene i Donbass:

The Verkhovna Rada of Ukraine has passed a resolution declaring that it has withdrawn from some of the obligations stipulated in the International Covenant on Civil and Political Rights and the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms until Russia cease its armed aggression in eastern Ukraine.

Nyheten er omtalt i russiske medier, men ellers har jeg foreløpig bare funnet den i tyske medier som Handelsblatt og Deutsche Wirtschafts Nachrihten.

Det er en viss absurd logikk i dette, siden det samme parlamentet nylig vedtok at nazi-kollaboratører er landets forbilder og helter, mens alt som heter kommunistisk ideologi og kommunistiske symboler er forbudt.

Med forbilder som Stepan Bandera er det jo et naturlig neste skritt at man suspenderer menneskerettighetene. Men ikke vent heftige protester fra Thorbjørn Jagland, og tro ikke at en slik bagatell vil hindre Erna Solberg i å pøse hundrevis av millioner norske skattekroner inn i dette regimet.  Og vent heller ikke at de selvoppnevnte demokratiforkjemperne i Minerva og Civita vil protestere. Ukraina er den gravplassen der den liberale intellingensiaens troverdighet er gravlagt.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Godt skrevet Steigan.
  At Brende og Solberg ikke bryr seg med hva den nåværende regjeringen i Kiev foretar seg har de demonstrert gang på gang. Det er lite som noen gang tyder på at de noen gang kommer til å bry seg.

  Verre er det med hvordan Brende skal komme seg ut av retorikken som han har rettet Russland så snart USA og EU opphever sanksjonene mot Russland uten at Krim på nytt blir gitt i «gave» til Ukraina.

 2. Merkelig at ikke kommunister skjønner at verden forandrer seg og beveger seg fremover. Om det var noen som støttet nazistene i Ukrainia under krigen, ja så hadde vi faktisk nmange av dem her også. Det er vel verre med historien om Stalin som tok livet av mer enn folk enn Hitler gjorde. Forøvrig er Stalin en skikkelse som kommunistene har børstet støvet av og hyller som en helt igjen. Den samme Stalin skreiv under en pakt med Nazistene sovjeterne Molotov-Ribbentrov pakten og med den skulle Russland og Nazi Tyskland dele krigsbyttet seg imellom. Også verd å merke seg at det ikke var Stalin eller Russland som opphevet denne avtalen, men Hitler. At Ukrainia nå forbyr symboler som agerer til samme opprør som skjedde i Lugansk og Donetsk forstår alle som kjenner Ukrainia. Når du Steigan hevder at menneskerettighetene er opphevet i Ukrainia, hva referer du det til ? At man erklærer unntakstilstand i en del av landet som er okkupert av terrorister og og morderlystne kommunister er vel ikke det samme som om at menneskerettighetene er opphevet. Kommunistene i Norge bør ta ett oppgjør med seg selv slik som muslimene gjorde med Islam. Den ekstreme delen av kommunismen er ikke ett hakk bedre enn den ekstreme delen av Islam. Stalin utslettet deler av sitt folk, og satte igang utspekulerte hungersnøden som tok livet av flere millioner mennesker. Ikke akkurat noe å være stolt av, og slettes ikke noe som bør støttes av oppegående folk i dagens samfunn.

  • Det er interessant å se en nordmann som gir sin tilslutning til suspendering av menneskerettighetene og som støtter et regime som hyller Hitlers kompanjonger i Ukraina. Det er ikke noe nytt, naturligvis. Sånn var det på trettitallet også, men det er interessant at når den økonomiske krisa skjerper seg, så dukker disse tendensene opp igjen.
   Ikke noe av det du framfører er argumenter, så ytterligere kommentarer er overflødig.

 3. Vilken retning verden beveger seg er høest uklart.Det at man øsker et retferdig samfun betyr ikke at man er glad I Stalin og forsvarer drapene komunistiske ledere har begøt. Det var en del drap og trakasering i alle land eter andre verdens krig,her i Norge og. So har jeg et spørsmol til alle som «hater Komunister». Komunismen er ikke funet i Rusland men i Tyskland og var i sin tid den mest humane tanken meneskeheten har komet til , det at den mislukes er delvis fororsaket av kapitalistisk propaganda(apeleres til meneskes grødighet og umoral ) og stadig kamp for o kneke fatige komunistiske land med boikot og ekonomiske sanksjoner .Har dere noen gang spørt seg selv «Hvorfør i al verden har deres forfedre kjempet mot en retferigere verden»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.