Ukraina opphever menneskerettighetene i Donbass

0

I følge det ukrainske nyhetsbyrået Interfax har Ukrainas parlament, Verkhovna Rada, med stort flertall vedtatt å suspendere menneskerettighetene i Donbass:

The Verkhovna Rada of Ukraine has passed a resolution declaring that it has withdrawn from some of the obligations stipulated in the International Covenant on Civil and Political Rights and the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms until Russia cease its armed aggression in eastern Ukraine.

Nyheten er omtalt i russiske medier, men ellers har jeg foreløpig bare funnet den i tyske medier som Handelsblatt og Deutsche Wirtschafts Nachrihten.

Det er en viss absurd logikk i dette, siden det samme parlamentet nylig vedtok at nazi-kollaboratører er landets forbilder og helter, mens alt som heter kommunistisk ideologi og kommunistiske symboler er forbudt.

Med forbilder som Stepan Bandera er det jo et naturlig neste skritt at man suspenderer menneskerettighetene. Men ikke vent heftige protester fra Thorbjørn Jagland, og tro ikke at en slik bagatell vil hindre Erna Solberg i å pøse hundrevis av millioner norske skattekroner inn i dette regimet.  Og vent heller ikke at de selvoppnevnte demokratiforkjemperne i Minerva og Civita vil protestere. Ukraina er den gravplassen der den liberale intellingensiaens troverdighet er gravlagt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.