Så gjorde Russland det enda litt vanskeligere for USA

0
Putin og Haydar al-Abadi bekrefter avtalene om militær og økonomisk bistand fra Russland til Irak

Som kjent har USA brukt en vanvittig menge dollar på å ødelegge Irak. (Vi snakker om fire norske oljefond på krigene i Afghanistan og Irak.) Og likevel, eller jeg ville si nettopp derfor, er Irak fortsatt et splittet og skadeskutt land. Nå angripes landet av Den islamske staten. Regjeringa i Bagdad har bedt om hjelp, men har ikke fått det. Hvem er det så som kommer ridende inn medkvalleriet? Jo, du gjettet det: Vladimir Putin. Iraks statsminister Haidar al-Abadi har vært på besøk i Moskva og i følge hurriyetdailynews.com har han fått løfter om betydelig støtte:

Russia offered visiting Iraqi Prime Minister Haidar al-Abadi military and other aid on May 21 to help push back the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) militants who have made further sweeping gains in both Iraq and Syria this week.

The advances by ISIL, which captured the Iraqi city of Ramadi last weekend and on May 21 was tightening its grip on the historic city of Palmyra in neighbouring Syria, have exposed the shortcomings of Iraq’s army and the limitations of US air strikes. 

In going ahead with his visit to Moscow despite the worsening security crisis, Abadi said he had wanted to underline the importance of his country’s ties with Russia, adding that he had disregarded «certain forces» advising him to cancel the trip. 

«We are expanding cooperation in the area of military technology,» Russian President Vladimir Putin said at the start of talks with Abadi in the Kremlin, hailing Iraq as an «old and reliable partner in the region».

«Our relations are developing very successfully … Our companies are working in your country and we are talking of investments in the order of billions of dollars,» Putin added, without elaborating.

Og når Putin her sier dollar, så mener han nok «til en verdi av milliarder av dollar». Tar jeg ikke helt feil så er samarbeidet notert i rubler. Fra før av har USAs aggresjon i Ukraina tvunget Russland til å inngå et strategisk partnerskap med Kina. Så har altså USAs svik mot Irak tvunget landet til å søke militær og økonomisk støtte fra Russland. Det er ikke alle som spiller sjakk i elitedivisjonen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.