Kjempemessig marineøvelse utenfor Norge – elitens dårskap

0
Øvelse "Dynamic Mongoose"

NATO fortsetter sin serie av militærøvelser rettet mot Russland. Denne gangen skjer det i form av den største anti-ubåtøvelsen alliansen noen gang har utført. Øvelsen kalles Dynamic Mongoose (1), som betyr noe sånt som «dynamisk mungo» etter det lille rovpattedyret mungo, som skal være så dyktig til å drepe slanger.

Øvelse "Dynamic Mongoose"
Øvelse «Dynamic Mongoose»

NATO skriver på sine hjemmesider at

Submarines from Germany, Norway, Sweden and the United States are taking part along with 13 surface ships from Canada, France, Germany, the Netherlands, Norway, Poland, Spain, Turkey, the United Kingdom, and the United States.

Øvelsen er dermed en del av den svenske elitens snikinnmelding av Sverige i NATO. Svensk deltakelse i en NATO-øvelse er åpenbart et brudd på Sveriges langvarige nøytralitetspolitikk, og det er ikke urimelig å se medieoppstyret rundt de innbilte ubåtene i svensk farvann som en del av den politiske og psykologiske forberedelsen til et slikt nøytralitetsbrudd.

Men det er slett ikke første gang Sverige deltar i en NATO-øvelse. I fjor deltok 1400 svenske soldater i NATO-øvelsen Cold Response i Norge. 25. mai til 4. juni 2015 skal Sverige og Norge være vertskap for NATO-øvelsen Arctic Challenge, noe som har møtt en god del kritikk i Sverige.

NATO-øvelsene kommer nå tett som hagl, og dette bidrar naturligvis til å øke spenninga i Europa og dermed øke faren for krig. Tidligere anstrengte NATO-lederne seg for å si at dette ikke er rettet mot Russland. Det har de mer eller mindre sluttet med, og for den militære og politiske ledelsen i Russland kan det heller ikke være tvil om at landet er mål for NATOs aggresjon. Den politiske eliten fra alle de toneangivende partiene i Norge og Sverige stiller seg lydig bak denne økte militarismen.

Hanne Skartveit i VG fører an i krigshysteriet, der hun i en kommentar 21. mars lanserer parolen «Atomvåpen for fred».

NATOs krigseventyr er styrt av USAs kamp for å beholde sitt verdensherredømme. Som supermakt på vei nedover satser USA på å bevare kontrollen gjennom satdig flere kriger, eventuelt også i Europa. Det er det glade vanvidd at den norske eliten også er med på dette kjøret. Det tjener ikke Norges interesser, men kanskje deres egne, slik det tjente Jens Stoltenberg da han gikk i spissen for å ødelegge Libya.

Frode Ersfjord, leder i Fredsinitiativet, kaller dette Norges dårskap, og det er ikke å ta for hardt i.

(1) Den opprinnelige Operation Mongoose var et hemmelig program fra USAs regjering under John F. Kennedy, som tok sikte på å fjerne kommunistene og Fidel Castro fra makta i Cuba i 1962.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.