Kjempemessig marineøvelse utenfor Norge – elitens dårskap

4
Øvelse "Dynamic Mongoose"

NATO fortsetter sin serie av militærøvelser rettet mot Russland. Denne gangen skjer det i form av den største anti-ubåtøvelsen alliansen noen gang har utført. Øvelsen kalles Dynamic Mongoose (1), som betyr noe sånt som «dynamisk mungo» etter det lille rovpattedyret mungo, som skal være så dyktig til å drepe slanger.

Øvelse "Dynamic Mongoose"
Øvelse «Dynamic Mongoose»

NATO skriver på sine hjemmesider at

Submarines from Germany, Norway, Sweden and the United States are taking part along with 13 surface ships from Canada, France, Germany, the Netherlands, Norway, Poland, Spain, Turkey, the United Kingdom, and the United States.

Øvelsen er dermed en del av den svenske elitens snikinnmelding av Sverige i NATO. Svensk deltakelse i en NATO-øvelse er åpenbart et brudd på Sveriges langvarige nøytralitetspolitikk, og det er ikke urimelig å se medieoppstyret rundt de innbilte ubåtene i svensk farvann som en del av den politiske og psykologiske forberedelsen til et slikt nøytralitetsbrudd.

Men det er slett ikke første gang Sverige deltar i en NATO-øvelse. I fjor deltok 1400 svenske soldater i NATO-øvelsen Cold Response i Norge. 25. mai til 4. juni 2015 skal Sverige og Norge være vertskap for NATO-øvelsen Arctic Challenge, noe som har møtt en god del kritikk i Sverige.

NATO-øvelsene kommer nå tett som hagl, og dette bidrar naturligvis til å øke spenninga i Europa og dermed øke faren for krig. Tidligere anstrengte NATO-lederne seg for å si at dette ikke er rettet mot Russland. Det har de mer eller mindre sluttet med, og for den militære og politiske ledelsen i Russland kan det heller ikke være tvil om at landet er mål for NATOs aggresjon. Den politiske eliten fra alle de toneangivende partiene i Norge og Sverige stiller seg lydig bak denne økte militarismen.

Hanne Skartveit i VG fører an i krigshysteriet, der hun i en kommentar 21. mars lanserer parolen «Atomvåpen for fred».

NATOs krigseventyr er styrt av USAs kamp for å beholde sitt verdensherredømme. Som supermakt på vei nedover satser USA på å bevare kontrollen gjennom satdig flere kriger, eventuelt også i Europa. Det er det glade vanvidd at den norske eliten også er med på dette kjøret. Det tjener ikke Norges interesser, men kanskje deres egne, slik det tjente Jens Stoltenberg da han gikk i spissen for å ødelegge Libya.

Frode Ersfjord, leder i Fredsinitiativet, kaller dette Norges dårskap, og det er ikke å ta for hardt i.

(1) Den opprinnelige Operation Mongoose var et hemmelig program fra USAs regjering under John F. Kennedy, som tok sikte på å fjerne kommunistene og Fidel Castro fra makta i Cuba i 1962.

 

 

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Eller N orth A tlantic.

  Steigan er nå utrolig flink til å undersøke detaljer. Det er jo ingen tvil om hvem som er slangen her. Så ikke bare at NATO har sluttet å si at dette er rettet mot Russland, de sier klart og tydelig at øvelsen er rettet mot den onde slangen Putin/Russland.

  Snart får vi vel en NATO-øvelse som heter «Grill Coloradobillene».

 2. Jeg tror vi bør undersøke det politiske spillet før 2 verdenskrig ble igangsatt, litt nøyere.

  Strategien er den samme.
  Trusselbildet er det samme ( for angriperen. Det verdens-økonomiske systemet trues.).
  Demoniseringen følger samme mal. Likeså økonomiske «kriser» og paralysering.
  Opprustningen for det endelige slaget prøves nok en gang.
  Og folk lar seg lure på ny og ser ikke forskjell på nasjonalisme og globalisme.

  Kjenner man ikke, eller analyserer man ikke historien riktig, vil historien gjenta seg.

  De som kontrollerer det økonomiske systemet kontrollerer politikken – og media., lokalt og globalt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.