John Kerry gir Porosjenko reprimande

3

Blant de mange sakene som ikke er formidlet i norske medier er John Kerrys svar på pressekonferansen etter møtet med Lavrov og Putin i Sochi. Som jeg har meldt tidligere var dette første gang USA har gitt en offentlig støtte til Minsk-avtalen. Men Petro Poroshenko har nylig gitt uttrykk for at Kiev-regimet vil sette i gang en offensiv for å ta kontrollen over Øst-Ukraina, og eventuelt også Krim. Som et første skritt sa han at Kiev vil ta kontrollen over flyplassen i Donetsk. Kerry ble i Sochi spur hva hen synes om dette, og han svarte i følge US Department of State slik:

I have not had a chance – I have not read the speech. I haven’t seen any context. I have simply heard about it in the course of today. But if indeed President Poroshenko is advocating an engagement in a forceful effort at this time, we would strongly urge him to think twice not to engage in that kind of activity, that that would put Minsk in serious jeopardy. And we would be very, very concerned about what the consequences of that kind of action at this time may be.

Dette er første gang USA går i rette med det regimet de sjøl sørget for å få på plass gjennom statskuppet 22. februar 2014. Vel har norske medier mye å stri med nå som det er Melodi Grand Prix, men de kunne kanskje ha spandert en liten enspalter på en sak som dette?

Mine artikler om møtet i Sochi har ført til litt diskusjon både her på bloggen og på Facebook om dette ikke egentlig bare er ei felle som USA har lagd for å lure russerne. Og det kan naturligvis ikke utelukkes. Men Kerrys uttalelser på møtet slo beina under mye av den enøyde vestlige propagandaen om Ukraina, og det gjelder også hans reprimande mot Porosjenko. Og i tider som disse får man notere seg dette, uten dermed å senke guarden.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Norsk media,ja 🙂
  Akkurat nå brenner det på Maidan igjen.Politi prøver å slå ned på «finansmaidan».Men det er stille i norsk media.
  Mennesker har fått kommunale utgifter hevet med 300%,så de gikk ut på gater.Mens Ukraina dundrer mot h….te skriver norsk media at ukraina er på vei mot «demokrati».

 2. Norsk media teller ikke. Vi må bare registrerer at den russiske linjen vant frem og at amerikanerne har skiftet kurs. Fullstendig. Isfall virker det slik. Og uten å innrømme noe overhodet, selvfølgelig. Det har ingen betydning. Nå gjelder trolig en helt ny linje, uten at hverken amerikanere eller norsk presse vil innrømme noe som helst. Men slike innrømmelser er vel bare moralister interessert i. Det eneste viktige er vel de reelle forhold, det at nå russere og amerikaner ser ut til å komme nermere hverandre. At russerne vinner i alle sine anliggender får man vel bare registrere. Selvfølgelig. De veier tyngst i sin umiddelbare omverden. Helt naturlig. Bare amatører venter noe annet.

 3. En annen kommentar i utenlandske media:

  Obama Gave Up on Ukraine, Press Simply Ignored It

  http://www.washingtonsblog.com/2015/05/obama-gave-up-on-ukraine-press-simply-ignored-it.html

  Obama synes nok at Ukraina krisen ikke er det som skal sikre han sitt ettermæle som president. Selv om Obama ikke lengre viser slik interesse for Ukraina så kan det hende at neocons som Viktoria Nuland gjør det. Fra før av så vet vi at hun og hennes medsammensvorne kan stelle til mye på egen hånd. Selv da den lekkede telefonsamtalen mellom Nuland og ambassadøren i Ukraina lekket ut på internett, så viste Obama forbausende liten interesse i hva Nuland foretok seg.

  Med Obamas manglende interesse for Ukraina krisen så kan det kanskje bli fritt fram for Nuland med hennes medsammensvorne å operere som «stat i staten».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.