Isen smelter fortere i Antarktis

6

Forskere ved Princeton University har valgt en ny metode for å beregne ismengdene i Antarktis. Ved å bruke data fra satellitter som måler gravistasjonen, har de vært i stand til å beregne vekta av isen i Antarktis. Tidligere metoder har gått ut på å måle volum, men som vi, som er kjent med snø og is vet, varierer volumet på is og snø veldig mye. Vekta viser mengde på en mer entydig måte.

I følge disse gravitasjonsmålingene har ismengden i Øst-Antarktis økt det siste tiåret, mens ismengden i Vest-Antarktis har minket. Og isreduksjonen i vest går dobbelt så fort som økninga i øst, slik at totalt reduseres isvolumet i Antraktis, og det går fortere enn tidligere antatt.

Forskerne skriver i rapporten i Earth and Planetary Science Letters, at tapet av is, eller nedsmeltinga om man vil, nå er på 92 milliarder tonn i året. Siden 2008 har det årlige istapet i Vest-Antarktis økt fra 121 milliarder tonn i året til det dobbelte, skriver de.

Andre studier viser at innlandsisen både Grønland og i Antarktis er blitt redusert vesentlig de siste fem årene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Hva er den ideelle vannstanden?
  Hva er den ideelle temperaturen globalt?
  Hva er det ideelle CO2-nivået?

 2. Typisk, uærlig aktivist. Og hvorfor smelter isen i vest Antarktis?

  Denne saken sirkulerte blant aktivister også i fjor, som i fjor er også årets forklaring vulkansk aktivitet, men det sier ikke aktivister noe om, som vanlig. Derfor omtaler man de som uærlige.

  De skjønner heller ikke den logiske bristen i at menneskeskapt global oppvarming kun virker et sted, men ikke ved siden av. Nei da, aktivisten skriver ikke at det er CO2 som er årsaken, ei heller at det er menneskeskapt global oppvarming, men det blir antydet i artikkelen han refererer til, og det er jo derfor han skriver om det.

  Og man må for Guds skyld ikke nevne den rekordstore økningen i sjøis rundt Antarktis .. FLAUT!!

  Ref.: http://wattsupwiththat.com/2015/05/01/claim-gravity-data-show-that-antarctic-ice-sheet-is-melting-increasingly-faster-but-never-mind-the-active-volcanic-region-under-the-ice/

  http://roaldjl.blogspot.no/2015/05/isen-smelter-fortere-i-antarktis.html

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.