Ukraina innfører krigslover og åpner for interneringsleire

0
Poroshenko innfører militærlover i Ukraina

9. april 2015 vedtok Verkhovna Rada, Ukrainas parlament, innføring av krigslover i landet. Det betyr at landet blir stilt under militær ledelse og at de militære myndighetene får fullmakter til å sette alle sivile organer og all sivil lov til side. Vedtaket er referert i ukrainske nyhetsmedier som Kyiv Post og Interfax, men det mest utførlige referatet fant jeg på Russia beyond the headlines. Det er ingen grunn til å tro at vedtaket er referert uriktig eller tendensiøst – dessverre.

The legislative initiative defines measures the military command may take together with military administrations to instate the martial law regime.

For instance, they have the right to tighten security of strategic economic and social facilities and regulate the regime of their operation, to compel able-bodied citizens to do community service, to use assets and human resources of enterprises and organizations of any form of property for defense needs, to alienate private or communal property, and to seize assets of state-run enterprises for state needs.

In addition, the military command and the military administrations can enforce a curfew and apply internment (forced relocation) of citizens of other countries threatening to attack or involved in an aggression against Ukraine.

Militære myndigheter kan altså etter eget forgodtbefinnende gripe inn over for sivile organer, utpeke folk til tvangsarbeid og beslaglegge eiendom. Man vedtok også å gi militære myndigheter mulighetene til å opprette interneringsleire for russere. Annerledes kan man ikke forstå det.

Jeg har ikke registrert at EU-kommisjonen, Thorbjørn Jagland i Europarådet eller regjeringa Solberg har hatt noen innvendinger mot de nye militærlovene i Ukraina.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.