Regionalrådet i Ivano-Frankivsk forbyr alle opposisjonspartier

0
Ivano-Frankivsk

I tråd med den demokratiske ånd og sunne ukrainske prinsipper har reigonalrådet i Ivano-Frankivsk vedtatt å forby alle opposisjonspartier. Det er Interfax Ukraina som melder dette.

Ivano-Frankivsk Regional Council has banned the activities of the Communist Party of Ukraine, the Party of Regions, the Opposition Bloc, and the Ukraine Development Party in the region.

Begrunnelsen var at disse partiene står i motstrid til interessene og krenker rettighetene og friheten til innbyggerne i Ukraina.

60 av 113 delegater stemte for forbudet. Det fascistiske partiet Svoboda er største parti i regionalrådet med 17 delegater. Vedtaket er helt i tråd med signalene fra Ukrainas nasjonalforsamling, Verkhovna Rada.

Ukraina er medlem av Europarådet, som har tenkeren fra Lier, Thorbjørn Jagland, som generalsekretær. Rådet sier på sine nettsider:

The Council of Europe advocates freedom of expression and of the media, freedom of assembly, equality, and the protection of minorities.

Har tenkeren fra Lier sagt noe i sakens anledning?

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFolkemord, fascisme og førerkult i Ukraina
Neste artikkelMed Arbeiderpartiet for TISA, TTIP, opprustning og NATO
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).