USAs krig mot terror har kostet minst 1,3 millioner menneskeliv

0

Det er tretten og et halvt år siden invasjonen av Afghanistan og tolv år siden invasjonen av Irak. Dette var de to første krigene i USAs Krig mot terror. Krigen mot terror ble som kjent startet etter 11. september, og siden verken Afghanistan eller Irak hadde hatt noe med dette å gjøre, var det rimelig at de fikk smake konsekvensene. Tre internasjonale legegrupper har gjort et grundig forsøk på å beregne hvor mange menneskeliv krigen mot terror har kostet. Og resultatet er rystende.

bombing irak2

Rapporten

Legene som står bak rapporten er organisert i Physicians for Social Responsibility, Physicians for Global Survival, og nobelprisvinneren International Physicians for the Prevention of Nuclear War.  Rapporten deres ble publisert 19.03.2015 under tittelen Body Count.

Denne undersøkelsen er kommet til den konklusjonen at krigen, indirekte og direkte har drept rundt 1 million i Irak, 220.000 i Afghinastan og 80.000 i Pakistan, altså om lag 1,3 millioner.

Men rapporten understreker at dette tallet sannsynligvis er for konservativt, og at det virkelige tallet «kan være i overkant av 2 millioner». Og man understreker også at man ikke har tatt med kriger som også er en del av Krigen mot terror, som krigene i Jemen, Somalia, Libya og Syria.

Dødstallet for Iraks vedkommende omfatter ikke dødsfall blant de om lag 3 millioner flyktninger som denne krigen har ført til. Legene peker også på at de sivile tapene i Afghanistan var større i 2014 enn noe annet år siden tellingene begynte i 2009. (NB: Norge deltar i krigen i Afghanistan, noe de rødgrønne og de blå har vært skjønt enige om. Norge var aktivt med fra 2002, og da de rødgrønne tok over makta i 2005, gikk Norge ut av den USA-ledede operasjonen Enduring Freedom, men fortsatte å krige under som del av NATOs ISAF-styrke. SV regnet dette som en seier for sin fredspolitikk.)

[A]t a time when we’re contemplating at this point cutting off our removal of troops from Afghanistan and contemplating new military authorization for increasing our operations in Syria and Iraq, this insulation from the real impacts serves our government in being able to continue to conduct these wars in the name of the war on terror, with not only horrendous cost to the people in the region, but we in the United States suffer from what the budgetary costs of unending war are.
Krigsforbrytere
Det er åpenbart at disse krigene, som er blitt ført under diverse tvilsomme påskudd, og som bare har nadlet om USAs verdensherredømme, er krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Og det er opplagt, som Noam Chomsky sa i 2013 til RT, at både Bush og Obama skalle ha stått foran Den internasjonale krigsforbryterdomstolen. Og vil jeg tilføye, der burde de fått følge av Jens Stoltenberg og de andre sentrale aktørene i den rødgrønne regjeringa som beordret den folkerettsstridige bombinga av Libya.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.