Sør-Korea blir med i asiatisk Kina-bank

0

Som jeg har meldt tidligere har ikke bare store deler av Asia, men praktisk talt alle USAs viktigste allierte meldt seg på i Den asiatiske investeringsbanken AIBB som Kina har startet, på tross av advarsler og press fra Washington.

Nå har også Sør-Korea varslet at landet blir med. Sør-Korea er verdens 13. største økonomi og landet har en betydelig industri og finansverden. Ved å melde seg på nå blir også Sør-Korea regnet som en av grunnleggerne av AIIB. Deadline for å melde sge inn er 31. mars. I en uttalelse fra Seoul heter det:

By joining the AIIB, our companies will have greater chances to participate in the projects as the companies have many experiences in infrastructure projects such as construction, communications and transportation.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSaudi anfaller Jemen – vad står det för?
Neste artikkelYemen, Ukraine and the US ‘Single Standard’
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).