Moskébomben i Jemen: – Blodet fløt som en elv

0
357b sårede i Jemen

Under fredagsbønnen i Sana’a i Jemen 20.03.2015 sprengte fire sjølmordsbomber seg og minst 137 sjiamuslimer i lufta. Minst 357 ble såret. Angrepet var rettet mot to moskeer som tilhører Houthi-muslimer. De er sjia og sunnifundamentalistene regner dem derfor for «avgudsdyrkere». Den islamske staten har tatt ansvaret for bombinga og sier på Twitter:

Let the polytheist Houthis know that the soldiers of the Islamic State will not rest and will not stay still until they extirpate them. … God willing, this operation is only a part of the coming flood.

«Blodet fløt som en elv,» sa overlevende i Sana’a.

Under borgerkrigen i Jemen har Houtiene erobret av Nord-Jemen, inkludert hovedstaden Sana’a. President Abd-Rabbu Mansour Hadi, som er alliert med USA, har flyktet og etablert hovedkvarter i Aden. Dermed er nå USA og Den islamske staten nå på samme side i Jemen.

Det er godt kjent fra tidligere at al-Qaida er aktive i Jemen, men dette er første gang Den islamske staten har slått til.

Les også: Boko Haram, Libya og Den islamske staten i Afrika.

 

Forrige artikkelMindre vinteris i Arktis enn noen gang
Neste artikkelNorouz mubarak!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).