Mindre vinteris i Arktis enn noen gang

0

Ved høydepunktet for årets issesong var det mindre is i Arktis enn man har sett noen gang siden målingene begynte i 1979. Det er åtte prosent mindre is i 2015 enn i fjor og ismaksimum kom markant tidligere enn før. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

I følge The Cryosphere Today inntrådte årets ismaksimum 44 dager tidligere enn det gjorde i 2012, som er det året hittil som har hatt minst sommeris.

Høydepunktet for årets issesong ble nådd 25. februar med maksimal utbredelse på 14,54 millioner kvadratkilometer. Det er for eksempel 130.000 kvadratkilometer mindre enn i 2011, sier National Snow and Ice Data Center. De sier videre:

According to scientific measurements, both the thickness and extent of summer sea ice in the Arctic have shown a dramatic decline over the past thirty years. This is consisistent with observations of a warming Arctic.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.