Monsantos plantegift kreftframkallende sier Verdens helseorganisasjon

0

Verdens helseorganisasjon, WHO, har sendt ut et varsel om at glyphosate, som er det virksomme middelet i Monsantos ugrasdreper RoundUp er kreftframkallende. Dette bygger på forskning som nylig ble publisert i Lancet Oncology. AP melder:

One of the world’s most popular weed-killers — and the most widely used kind in the U.S. — has been labeled a probable carcinogen by the International Agency for Research on Cancer.

The decision was made by IARC, the France-based cancer research arm of the World Health Organization, which considered the status of five insect and weed killers including glyphosate, which is used globally in industrial farming.

The U.S. Environmental Protection Agency, which makes its own determinations, said it would consider the French agency’s evaluation.

Forskerne mener at det først og fremst er profesjonell bruk av glyphosate som er skadelig. Ikke overraskende er Monsanto helt uenig. 10% av selskapets profitt kommer fra salget av RoundUp, og deres ganmodifiserte arter er tilpasset massiv bruk av glyphosate.

Glyphosate lagres i menneskekroppen og er påvist i morsmelk.

Og i tilfelle noen skulle lure på det: Oljefondet er stor eier i Monsanto. Vi eier aksjer for 2,4 milliarder kroner i selskapet.

 

Forrige artikkelNorouz mubarak!
Neste artikkelSverige: Carl Gustaf forsøker seg med privat utenrikspolitikk
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).