Den greske regjeringa vurderer å konfiskere tysk eiendom

0

Etter en lang debatt i det greske parlamentet som først ble avsluttet i de tidlige morgentimene 11. mars 2015 vedtok forsamlinga å opprette en komité som skal fremme et krav om krigserstatninger fra Tyskland for 2. verdenskrig. Justisministeren forsikret parlamentet at han er klar for å signere en høyesterettsbeslutning som vil kunne føre til konfiskering av tysk eiendom i Hellas, som for eksempel Goethe Institute i Aten og Thessaloniki. Det er keeptalkinggreece som melder dette.

Vedtaket kom etter en periode der finansministrene Wolfgang Schaüble og Yanis Varoufakis har utvekslet fornærmelser. I en tale til parlamentet sa statsminister Alexis Tsipras at Tyskland bruker juridiske triks for å unnlate å betale for nazi-okkupasjonen av Hellas.

Etter gjenforeninga av Tyskland i 1990 var de juridiske og politiske forutsetningene på plass slik at dette spørsmålet kunne bli løst. Men siden da har den tyske regjeringa valgt taushet, juridiske triks og utsettelser. Og jeg under meg på, siden det er så mye snakk om moral på europeisk nivå for tida, er dette en moralsk holdning?

Noen kilder beregner det greske kravet til å ligge mellom 269 og 332 milliarder euro. Andre kilder hevder at kravet vil være på 162 milliader euro.

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.