– USA sklir inn i krigen i Syria med IS som påskudd

0

Tony Cartalucci skriver:

The US is a few “accidental” airstrikes away from total war with Syria. The US is reportedly working with Turkey to provide militants inside of Syria with radios to call in US airstrikes to help in their “fight against ISIS.”

Despite the obvious reality that these militants are in fact fighting alongside ISIS and are primarily fighting the Syrian Arab Army, and that such airstrikes are inevitably going to be called in on Syrian, not ISIS targets, the US is nonetheless attempting to assure the world this is not the case.

The London Telegraph declared in its article, “Moderate Syrian rebels ‘to be given power to call in US air strikes’,” that:

The US is planning to train some 5000 Syrian fighters a year under the plan as part of an effort to strengthen the fractured rebel movement against the government of President Bashar al-Assad and extremist groups. 

The Wall Street Journal reported that the initial training would focus on helping rebels hold ground and resist fighters allied with the Islamic State in Iraq and the Levant (Isil).

Les resten av artikkelen her.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJohn Pilger: Venezuela smutskastas systematiskt
Neste artikkelHva må til for å utjevne forskjellene i verden?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).