Ukrainas generalsstabssjef: – Det er ikke regulære russiske styrker i Ukraina

0
Ukrainas generalstabssjef Viktor Musjenko

«Russland har 9000 soldater og 500 tanks i Ukraina,» sa Ukrainas president Petro Porosjenko under World Economic Forums møte i Davos 21. januar.

Russlands utenriksminister, Sergeij Lavrov, svarte at «siden du påstår dette så sjølsikkert, så får du legge fram dokumentasjon, da».

Noen dokumentasjon hadde Porosjenko ikke, men påstanden var nok til å styrke de kreftene i EU som ønsker å trappe opp sanksjonene mot Russland.

Ukrainas generalstabssjef og sjef for landets væpnede styrker, Viktor Musjenko, ga ikke noen ryggdekning til Porosjenko 29. januar 2015 da han tvert i mot sa at Ukraina ikke har noen bevis for massiv deltakelse av vanlige russiske tropper i konflikten i Donbass. Det er den ukrainske nettavisa Gordon som skriver dette (oversatt med Google translate):

Akkurat nå har vi bare bevis på deltakelse av individuelle borgere av Russland og den russiske hæren, som er medlemmer av illegale væpnede grupper. Jeg vil også si at den ukrainske hæren nå ikke slåss mot regulære deler av den russiske hæren.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa 21. januar at «Russland har hatt egne styrker inne i Ukraina flere ganger de siste månedene.» Men han la ikke fram noen dokumentasjon på dette og han seinere sluppet å forklare hvorfor han sa det stikk motsatte av det den ukrainske generalstabssjefen sa.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.