Piazzale Martiri di Odessa

2

Kommunestyret i den nord-italienske landsbyen Ceriano Laghetto i Monza-provinsen ved Milano har oppkalt en plass etter martyrene i Odessa.  Ordfører Dante Cattaneo fra Lega Nord sier kommunen har gjort dette for å minnes både jødene som ble drept av nazistene i Odessa under 2. verdenskrig og de som ble ofre for den nazistiske terroren 2. mai 2014. Det er avisa il Fatto Quotidiano som melder dette.

piazzale martiri di odessa

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Men både ( den unødvendige) atom-bombingen av sivile byer i Japan og brannbombingen av den sivile byen Dresden – full av flyktninger,ble gjort av de allierte,i 1945. Dette bør vel også markeres like ofte, eller blir slike «minner» lett kun propaganda.(?)

    «More people died in the fire bombing of Dresden on February 13th to 14th, 1945 than in the nuclear bombings of Hiroshima and Nagasaki combined. Holocaust (noun) – «Great destruction resulting in the extensive loss of life, especially by fire.» «

    https://www.youtube.com/watch?v=tU5u7aoSxFQ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.