Piazzale Martiri di Odessa

0

Kommunestyret i den nord-italienske landsbyen Ceriano Laghetto i Monza-provinsen ved Milano har oppkalt en plass etter martyrene i Odessa.  Ordfører Dante Cattaneo fra Lega Nord sier kommunen har gjort dette for å minnes både jødene som ble drept av nazistene i Odessa under 2. verdenskrig og de som ble ofre for den nazistiske terroren 2. mai 2014. Det er avisa il Fatto Quotidiano som melder dette.

piazzale martiri di odessa

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMinsk-avtalen: frossen konflikt eller pause før ny krig?
Neste artikkelVenezuela: et kupp i sann tid
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).