Carl Bildt och Ukraina

3
Carl Bildt og Petro Porosjenko

I skuggan av kriget i Ukraina pågår det en hel del minst sagt märkliga händelser. Det som fångade min uppmärksamhet den här gången var Carl Bildts bloggande efter mötet i Davos den 25 januari.

Dette skriver Mounir Rabhi Hallner i Proletären.

Han tog upp de nya ukrainska ministrarna. ”…inte minst de nya ekonomi- och finansministrarna imponerade med sin beslutsamhet när det gällde att ta itu med de stora problemen.”

Samtidigt läste jag en liten notis om att ekonomiministern, Aivaras Abromavicius, talade om att en ny ”nomineringskommitté” ska utse nya chefer för 60 statliga företag i Ukraina.

Så jag började grubbla på vilka dessa nya ministrar är. De blev ukrainska medborgare 1 december förra året och ministrar dagen därpå. Innan Aivaras Abromavicius blev minister var han delägare i East Capital. Med bland andra Anders Åslund som rådgivare (en av männen bakom plundrandet av forna Sovjetunionen på 1990-talet). Och se på fan… visst har Carl Bildt varit insyltad, som rådgivare för East Capital fram till 2006.

Den nya finansministern, Natalia Jaresko, kommer från USA. Hon har arbetat för US State Department. Hon har också arbetat på USA:s ambassad i Kiev. 2005 var hon med och grundade The Orange Circle, ett nätverk som arbetade för ”demokrati” och marknadsreformer i Ukraina.

I den orangea cirkeln kan man hitta namn som Zbigniew Brzezinski och Madeleine Albright. Brzezinski framhöll att nätverket skulle arbeta för Ukrainas införlivande i Nato och EU.

Som av en händelse ledde Albright USA:s valobservatörsstyrka i våras när Porosjenko valdes till president.

Givetvis har också Carl Bildt medverkat som rådgivare i den orangea cirkeln.

Ändå väcker inte utnämnandet av de nya ministrarna några rubriker. Dagens Nyheter konstaterade att rekryteringsprocessen finansierats av finansmannen George Soros, men ser inget konstigt i det. Ukrainas premiärminister kommer undan med bortförklaringen att det är ett led i att bekämpa korruptionen.

Ukraina fick också en ny hälsominister vid samma tid, som av Georgiens premiärminister anklagas för att ha förstört Georgiens hälsovårdssystem under sin tid som hälsominister i Georgien.

Och som av en händelse har Carl Bildt besökt Georgien ett antal gånger under åren som utrikesminister och anklagats för korruption i samband med detta.

Det är så att man häpnar! Dokusåporna ter sig som en blek kopia av verkligheten. I SVT pågår en normalisering av de nazistiska bataljonerna i Ukraina. På årsdagen av Auschwitz rekryterar den nazistiska Högra sektorn barnsoldater, medan världen blundar. Ty idag är ju allting fint.

”Det skulle kunna vara den bästa av världar. Om det inte vore för den jävla ryssen”, skrev Anders Westgårdh i Aftonbladet i våras. Om personlighetens roll i historien kan man ha olika åsikter. Men jag är av den bestämda åsikten att världen hade sett lite bättre ut om det inte vore för den jävla Carl Bildt.

Mounir Rabhi Hallner

(Først publisert i Proletären)

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Det finnes «mennesker» som er gjennomført onde, som fullstendig mangler den egenskapen vanlige mennesker har, nemlig evnen til å gjøre godt og evnen til medfølelse, empati, og de mangler evnen til å føle kjærlighet, de kan kun eie og herske. Carl Bildt er en av dem. Det store problemet er at mennesker flest ikke evner å forstå en slik ondskap, og derfor skyver de enhver kunnskap om det fra seg. De fleste tror at vi alle er like, og at det bor noe godt i bunnen også hos disse «menneskene». Det gjør det ikke!

  Enkelte har tatt for seg begrepet ondskap, og prøvd å gjøre det forståelig for folk, deriblant Laura Knight-Jadczyk, som, pga. av sine tidlige artikler om emnet, ble kontaktet av Andrew M. Lobaczewski, en polsk forsker som klarte å rømme, tre av hans medarbeidere klarte det ikke. Jeg skal ikke komme inn på hans historie her, men kan nevne at på slutten sendte de manuskriptet med kurér til Vatikanet, og hørte aldri mer til det eller om det. Lobaczewski konstruerte manuskriptet på nytt, men Zbigniew Brzezinski blokkerte forsøkene på å publisere det. Først i 2007 ble hans manuskript utgitt, ikke minst takket være Laura Knight-Jadczyk. Det er tankevekkende stoff, og noe kan leses i denne artikkelen, der det også finnes mange viktige linker:

  Political Ponerology: A Science of Evil Applied for Political Purposes

  Inntil vi forstår disse tingene, vil all kamp mot onde mennesker være forgjeves. Ja, jeg vet at mange vil protestere vilt mot det jeg skriver, og da har jeg bare ett svar: Kognitiv dissonans er en sann plage, og de fleste vil helst fortsette å tro blindt på sine autoriteter som påstår at de forteller oss sannheten.

  Jeg kunne ramse opp «mennesker» som Carl Bildt (bl.a. George Soros som nevnes i artikkelen), men ser ingen hensikt i det siden så få forstår begrepet ondskap.

  Når onde og samvittighetsløse mennesker slår seg sammen om å kontrollere verden, er det ikke rart at folk lurer på hvor all ondskapen kommer fra.

 2. Er det ondskap eller er det mangel på riktig forståelse?
  «Ondskap» kan sikkert være en sykdom, dvs. glede over å se andre lide. Men dette er en sjeldenhet.
  Oftere er det en frykt. En frykt for selv å tape, se seg selv og verden i øyet. Og en frykt over å ikke være på vinner-laget, og hjelpeøst bli utlevert til andres frykt.

  Det morsomme er at vi kan ta våpenet fra den onde («»), ved å ikke bruke det selv.
  Vi kan la være å tro på penge-makt, som er den makten som brukes i dag, – av både «onde» og av gode(«») som ikke har våknet.
  Dermed mister dette «onde» våpenet sin makt, og også de «onde» som bruker dette.
  Vi trenger ikke gå inn i grupper som «sosialister», «kommunister» eller i annen system-organisering.
  Vi kan bare lære oss til å se forskjell på realiteter og symboler. På virkelighetens lovmessighet, – kontra penge/stat/politikk sin system-tro.
  Men vi kan ikke si: «Jeg må jo selge dyrt og kjøpe billig, og søke høye renter på sparepengene mine, mens jeg vil betale lavest mulig på det jeg låner av andre; jeg lever jo i virkeligheten!
  Da får vi også en slik virkelighet, – og gir makt til de som styrer en slik virkelighet.
  Og bruker vår energi på å sloss mot de ondes ondskap («»), melder oss inn i «interessegrupper med den rette tro», og sloss mot andre som ikke er så «snille».
  – Uten å se bjelken i eget øye.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.