Tsjekkias president: – Maidan var ingen demokratisk revolusjon

0
Hyllest av fascisten Stepan Bandera er nå beskyttet av loven

Tsjekkias president: – Maidan var ingen demokratisk revolusjon

Miloš Zeman er president i Tsjekkia; den første som ble folkevalgt. Han representerer Tsjekkias sosialdemokratiske parti. Han er kjent for å være frittalende, men det spørs om han ikke etter sine siste uttalelser bør se seg bedre om når han går over gata. I et stort intervju med den tsjekkiske avisa Pravo, sier han blant annet:

Maidan var ingen demokratisk revolusjon, og jeg mener at Ukraina er i en tilstand av borgerkrig. … De som sammenlikner Maidan med Tsjekkoslovakias fløyelsrevolusjon i 1989 er dårlig informert.

Dette vinner ham ingen stjerner i Europas de facto utenriksdepartement, altså US State Department. Og han fortsetter:

Noe går helt galt med Ukraina. PÅ internett så jeg en video med flere tusen som demonstrerte på Uavhengighetsplassen i Kiev. De bar portretter av Stepan Bandera. Jeg så dette portrette for første gang. han minner meg om Reinhard Heydrich (nazistisk riksprotektor i Böhmen og Mähren under Hitler, også kalt «slakteren fra Praha»).

Noe går helt galt i Ukraina og noe går helt galt i Den europeiske unionen som ikke har protestert mot den demonstrasjonen.

Som kjent har heller ikke Zemans norske partifeller i Arbeiderpartiet eller deres småbrødre i SV protestert på gjenoppliving av den ukrainske nazismen. Om Arsenij Jatsenjuk sier Zeman:

Utfra uttalelsene til statsminister Jatsenjuk synes jeg han er en «krigens statsminister» fordi han ikke ønsker en fredelig løsning slik EU har anbefalt, men en løsning ved bruk av makt.

Zeman tar også avstand fra de økonomiske sanksjonene mot Russland, så nå begynner det å bli mange EU-ledere som tar avstand fra en politikk som er påtvunget EU fra Washington, og som EU-landa nå bittert får merke i form av store økonomiske tap.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.