Soros: – Europa bør ruste opp Ukraina til krig mot Russland

9
Geroge Soros er fast inventar på møtene i milliardærklubben World Economic Forum.

Soros: – Europa bør ruste opp Ukraina til krig mot Russland

Investoren George Soros skriver i en nyttårsartikkel at Europa bør tillate seg større underskudd på statsregnskapene for å ruste opp til en krig mot Russland! Han oppfordrer til at EU må bruke skattebetalernes penger til å gi Ukraina en kreditt på 20 milliarder dollar – med løfte om mer  – for å sette landet i stand til å føre krig mot sin nabo i øst. I en artikkel skrevet for Project Syndicate skriver finansspekulanten at «Alle tilgjengelige ressurser må settes inn på krigsanstrengelser, også hvis det fører til underskudd på statsbudsjettene.»

Soros er kjent for å bruke sin stiftelse Open Society Foundation til å støtte såkalte «fargerevolusjoner» rundt om i verden, som oftest i svært tett samarbeid med CIA-fronten National Endowment for Democracy. Det er også flere som antar at han var med på det koordinerte angrepet på rubelen i midten av desember 2014. Han skriver videre:

EUs medlemmer befinner seg i en krigstilstand. De må derfor begynne å handle utfra dette. Det betyr at det er deres plikt å justere sparepolitikken og innse at det er bedre for dem å hjelpe Ukraina med å forsvare seg og ikke forlite seg på å ikke måtte forsvare seg sjøl.

Soros, som sjøl har investert tungt i ukrainsk statsgjeld, og som derfor frykter at landet skal gå konkurs, går inn for at EU skal pumpe inn 20 milliarder dollar i ny kreditt til det skakkjørte landet, med løfter om mer, for å hindre en kollaps. Og han konkluderer:

Å støtte det nye Ukraina i 2015 og framover er den mest lønnsomme investeringa EU kan gjøre.

Men dersom det blir en avspenning mellom Ukraina og Russland, skriver Deutsche Wirtschafts Nacrichten, så er det sannsynlig at det også blir en gjeldsreduksjon. Og blir det en gjeldsreduksjon, så taper spekulantene 50% av det de har investert. “Genau da liegt des Pudels Kern”, som vi sier på norsk. Soros har spekulert i råtne ukrainske papirer i sikker forvissning om at kavalleriet til IMF og EU vil komme å redde ham. Men nå risikerer han å gå på en stjernesmell.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

  1. Det er vel dette Kathrine Aspaas kaller for etisk lederskap, ut fra hennes utsagn på forsida av Vårt Land i går om at 2015 blir det etiske lederskapets år. Soros går utvilsomt her i tet for verdens etiske ledere, og viser veg med sine uklanderlige etiske lederegenskaper. Selvsagt har Putin å underkaste seg vestens etiske ufeilbarlighet. Aspaas ville sikkert falle på kne for denne fantastiske etiske ledertypen. Ser ut til at vi har mye god etikk å se fram til fra verdens ledere i 2015, med denne fantastiske etiske nyttårsartikkelen!

  2. Det er vel dette Kathrine Aspaas kaller for etisk lederskap, ut fra hennes utsagn på forsida av Vårt Land i går om at 2015 blir det etiske lederskapets år. Soros går utvilsomt her i tet for verdens etiske ledere, og viser veg med sine uklanderlige etiske lederegenskaper. Selvsagt har Putin å underkaste seg vestens etiske ufeilbarlighet. Aspaas ville sikkert falle på kne for denne fantastiske etiske ledertypen. Ser ut til at vi har mye god etikk å se fram til fra verdens ledere i 2015, med denne inspirerende etiske nyttårsartikkelen!

  3. […] I ettertid må det være nokså greit å slå fast at en føderal løsning i Ukraina er det eneste som kunne ha avverget borgerkrigen. Men den løsninga ble blokkert av ikke minst Soros. En føderal løsning kunne kanskje ha tilfredsstilt innbyggerne i Donbass slik at de ville ha følt seg hjemme i Ukraina. Hardkjøret for sentralstyring fra Kiev parret med hatefull anti-russisk retorikk og drap på russisktalende overbeviste innbyggerne i Donbass om at løsrivelse var den eneste utveien. Og Kiev svarte med en massiv krig som har drept og lemlestet titusener og ødelagt boliger, sjukehus og produktivkrefter for milliarder. Soros bærer utvilsomt en betydelig del av ansvaret for at det gikk slik. Han har også ved flere anledninger vært pådriver for en mye mer omfattende krig i Ukraina og for krig mot Russland. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.