Hvitvasking av terror

0

Hvitvasking av terror

Ifølge rapporter i vestlige mediers periferi, har omkring 3 000 såkalte «moderate opprørere» i «Den frie syriske hær» desertert til Den islamske stat (IS). Det er ikke første gangen dette skjer, men det er ett av de største tilfellene. Dette skriver Tony Cartalucci i en artikkel som er oversatt av oljekrisa.no.

Disse 3 000 terroristene tar med seg våpen, penger, utstyr og trening de har fått fra Saudi-Arabia, Quatar, USA, Britannia, og kanskje det mest ironiske etter terrorangrepet i Paris – Frankrike. IS og Al Qaidas rekker suppleres ved hjelp av dette nettverket av «terrorhvitvasking» som bare fortsetter å vokse. …

I en artikkel skriver Stars and Stripes at det er oppnådd enighet om at USA skal trene syriske opprørere i Tyrkia, og at dette bør tilføre «Den frie syriske hær» 5 000 nye medlemmer innen ett år. Det rapporteres også at Saudi-Arabia vil huse og trene slike «moderate opprørere».

Pentagons talsmann oberst Steve Warren bekreftet i november 2014 at «Vi skal trene opp medlemmer av den moderate syriske opposisjonen i Tyrkia og i Saudi Arabia.»

Men «den moderate syriske opposisjonen» finnes bare i hotellobbyer og i fantasien til vestlige politikere. på bakken er det al Nusra-fronten og Den islamske staten som regjerer.

Tre måneder med amerikansk «krig mot IS» har bare ført til at Den islamske staten har økt sitt territorium i Syria. Cartalucci fortsetter:

Disse “moderate” blir ikke “nedkjempet” av IS og Al Qaida, de går over til dem, og tar med seg pengene og våpna. Også de nye amerikanske «moderate» vil uunngåelig ende opp under IS og Al Qaidas faner.

Og derfra sender de ferdig utlærte terrorister til Europa og USA.

Originalartikkelen finnes her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelMarxist theory of crisis: The nature of the current long depression – Michael Roberts
Neste artikkelHva om SYRIZA vinner?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).