– Det er noe veldig merkelig med IS

51
I en kolonne hvite Toyotaer rykker Islamic State inn i Nord-Irak. Helt usynlig for amerikanske satellitter, angivelig. (Det trengtes ikke for de var overvåket av USAs Apache-helikoptre.)

Det er noe svært merkelig med IS, eller Den islamske staten. Gruppa oppsto tilsynelatende fra ingenting. Så plutselig hadde de en større hær som feide inn i Irak med en kolonne hvite Toyota SUV-er og fikk den irakiske hæren til å fordufte som vann i ørkenen. Og så har USA og Gulfstatene med lettlurte nasjoner som Norge på slep, startet en krig mot dem som ikke ser ut til å ha verken taktikk eller strategi. I hvert fall hvis hensikten er å bekjempe IS.

isil toyota suv

Vietnamveteran: – Det er noe merkelig med IS

Gordon Duff tjenestegjorde som US-Marine i Vietnamkrigen. Han har jobbet for krigsveteranenes sak i en menneskealder og er redaktør av Veterans Today, og han skriver for New Eastern Outlook. Han var i Damaskus i slutten av 2014 og snakket med flere syriske militsledere. Han skriver at han fra før av visste at USA hadde trent minst 3000 ISIS-kadre i leirer i Jordan. Men det han fikk vite av militslederne utfylte bildet.

De hadde med seg beviser. De hadde fotografert falne IS-soldater og deres ID-papirer. I ei gruppe på 74 drepte fra kampene ved Kobani var det 15 ukrainere og 8 tsjetsjenere. De andre var blant annet fra Saudi Arabia, Jemen og Nord-Afrika. En del av dem hadde tydelige europeiske trekk. Gordon Doff skriver at militslederne ikke hoverte over sine falne motstandere, men behandlet med både respekt, sorg og alvor.

Duff, som hadde sett grensekontrollene i regionen på nært hold, mente at det ikke var noen sjanse foe at alle disse soldatene hadde kommet inn i det nordlige Syria over vanlige grenser, så han reiser spørsmålet om de kan være fløyet inn med umerkede CIA-fly.

Basert på en analyse av de taktiske kapasitetene til IS, skriver Duff etter samtaler med syriske myndigheter, er det tydelig at IS har tilgang til sikker kommunikasjon, som det ville ha vært lett for USA å jamme, hvis de ønsket. «For å si det enkelt, ikke alle og enhver kan operere det kompliserte amerkanske artilleriet de har skaffet seg eller de pansrede kjøretøyene. IS ser ikke ut til å ha noen problemer med å skaffe seg Stinger-raketter eller å bruke dem til å skyte ned fly.»

Det ble hevdet at IS har missiler som stammer fra Libya, og at de er smuglet gjennom Sinai, men hvordan de så på magisk vis skulle ha hoppet over Israel, er det ineg som har svar på. Duff peker også på at IS tydeligvis ikke har store problemer med å krysse NATO-landet Tyrkias vel bevoktede grense. «Over den grensa strømmer det som gresshoppesvermer massevis av tyngre lastebiler, ingeniører og teknikere for å slutte seg til IS. Mens flyktninger venter i dagevis for å kunne passere.»

Samarbeid mellom IS og Israel

Så lenge IS ikke truer Israel har landet åpenbare interesser av at organisasjonen ødelegger Syria så mye som mulig. Krigføringa til IS skader første og fremst to av Israels erkefiender, nemlig Irak og Syria.IS har da heller ikke kommet med noen politiske utfall mot Israel.

Derfor er det ikke overraskende når den israelske avisa Haaretz kan melde at det har vært obeservert flere tilfeller av kontakt medd IDF, Israels hær, og IS på grensa ved Golanhøydene. Avisa siterer en rapport til FNs sikkerhetsråd fra FN-obswrvatører. I følge rapport ble for eksempel en såret IS-soldat overført til en sivil ambulanse på israelsk side som ble eskortert av IDF.

Bekrefter bildet

Rapporten fra Duff og fra FN-observatørene utfyller og bekrefter det bildet vi har sett tidligere. Jeg skriver om dette i bloggen Hvem skapte monsteret IS? Der går det blan annet fram:

Luftbru med våpen til islamistene i Syria

I en svært velinformert artikkel i The New York Times 24. mars 2013 blir det påvist hvordan våpen og utstyr ble fløyet inn fra Saudi Arabia og Qatar via Tyrkia, Jordan og Kroatia (!). Og vi snakker ikke om en liten skala, men om en massiv operasjon som omfattet minst 160 flygninger med store transportfly. Og Times lar det ikke være noen tvil om CIAs rolle i dette prosjektet:

Fra kontorer på hemmelig sted har amerikanske etterretningsoffiserer hjulpet arabiske regjeringjer med å kjøpe våpen, inklusive en svær ordre fra Kroatia, og valgt ut de opprørskommandantene og gruppene som skulle motta våpnene ved ankomst, i følge amerikanske tjenestemenn som uttaler seg under forutsetning av at de får være anonyme.

“Et konservativt anslag på den lasten disse flygningene hadde med seg er omkring 3500 tonn militært utstyr,” sier Hugh Griffiths, fra det svenske fredsinstituttet SIPRI, og fortsetter: “Det omfanget og den hyppigheten det er snakk om viser at det dreier seg om en vel planlagt og koordinert hemmelig logistikkoperasjon.”

Våpentrasporten var så enorm at en tidligere amerikansk tjenestemann omtalte den som en foss av våpen.

I følge New York Times var tidligere CIA-sjef David H. Petraeus sentral i å få dette nettverket på plass og han var også på flere land for å få dem til å samarbeide.

Da hjelper det ikke at Komiske Kerrypåstår at USA ikke har noe ansvar for det som skjer i Libya og Irak.

Finansiert av arabiske oljepenger

Om CIA har vært sjefsdirigenten for denne enorme operasjonen for å væpne den islamistiske opposisjonen i Syria, så har pengene kommet fra de arabiske oljediktaturene.

Günter Meyer som er direktør for Center for Research into the Arabic World ved universitetet i Mainz sier til Deutsche Welle at han ikke er i tvil om hvordan IS blir finansiert:

Den viktigste finansieringskilden til IS fram til i dag har vært støtte fra Gulfstatene, i første rekke Saudi Arabia, men også Qatar, Kuwait og De forente arabiske emirater. Gulfstatenes motivasjon for å finansiere grupper som IS er å støtte deres kamp mot regimet til Bashar al Assad i Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


51 KOMMENTARER

 1. Ja, dette er interessante opplysninger som bekrefter det jeg også har skrevet tidligere om hvordan USA og Saudi-Arabia gjennom mange år, og på ulike måter, har lagt til rette for framveksten av IS’ forløpere, her: http://radikalportal.no/2014/09/12/den-nyttige-fienden/

  Jeg tør også å påstå at det jeg skreiv 1. april 2012, om årsakene til at Vesten valgte væpning av opposisjonen, vel vitende om at dette kom til å bety ferd mot full borgerkrig (noe situasjonen på det tidspunktet fortsatt ikke helt kunne karakteriseres som) og aktivt saboterte reelle fredsforhandlinger og fredsplaner i regi av FN, treffer godt i lys av denne nye informasjonen: http://globalgeopolitikk.blogspot.no/2012/04/venner-av-syria-gar-for-blodbad.html

    • Dette har overhode ikke noe med religion å gjøre. IS, dreper i Allahs navn, men de kan overhode ikke kalles muslimer. De bryter så mange regler, som står i Koranen og vi som er muslimer gremmes over at de ødelegger vår religion. Disse gale folkene, disse ekstremistene og terroristene er akkurat det. Ikke bland Islam borti disse galmannsverkene. For man kan jo ikke si at alle norske er terrorister fordi vi har hatt en etnisk norsk, som drepte så mange, og kalte seg kristen.

 2. Pussig hvordan IS(IS)’ besittelser nå overlapper/samsvarer med oppdelingen av Irak/Syria på kartet «prepared by Lieutenant-Colonel Ralph Peters. It was published in the Armed Forces Journal in June 2006, Peters is a retired colonel of the U.S. National War Academy.»

  Se kartet: http://www.globalresearch.ca/plans-for-redrawing-the-middle-east-the-project-for-a-new-middle-east/3882

  IS(IS)’ besittelser: http://tribktla.files.wordpress.com/2014/09/iraq-syria-map-isis-cnn.jpg

  Sikkert et heldig sammentreff for Armed Forces Journal (USA). Ren flaks.

 3. Ja jødene har vel skylda for IS også. hah. Nei det får jaggu være måte på.
  Fins det ikke noe som helst magemål på antisemittene?

  • Du må skille mellom staten Israel og jødene. Staten Israel begår og har begått mange forbrytelser som ikke kan belastes jødene. Å gi jødene skylda for eksempel for Gaza, ville etter min mening være anti-semittisk, men at Israel har begått uhyrlige frobrytelser der, er hevet over enhver tvil. Det er et faktum at Israel og Saudi-Arabia har funnet sammen nå i et taktisk fellesskap mot Assad og Iran. De støtter IS ut fra hver sine sett av motiver.

   • Ser at tidligere Dagenredaktør Hove støtter dine analyser om Saudai-Arabias nye allianse med Israel, men ikke med IS. Men det er mulig IS står i et klarere lys nå?

    «Når vi i vest skal vurdere Tredje Gasa-krig, mener jeg den viktigste observasjonen må handle om den nye strategiske alliansen mellom Israel og de sunni-islamske statene (minus Qatar).

    Det er ikke slik at Egypt, Saudiarabia, UAE og de andre sunni-statene nå plutselig er blitt fulle av inderlig kjærlighet til Israel. Slett ikke. Men de ser hvordan truselen fra sjia-islams iranske atombombe vokser, samtidig som IS-okkupasjonen av Sentral-Irak truer dem med en farlig front nummer to. I denne situasjonen har sunni-landene objektiv interesse av å slutte fred med Israel. Og få på plass en strategisk allianse med Israel mot Iran og IS.

    Israel kan dermed være i ferd med å erstatte USA som de arabiske olje-regimenes militære beskytter.

    Tredje Gasa-krig må da forståes som en praktisk utprøving på bakken av denne nye strategiske alliansen. Og krigens hoved-konklusjon er at alliansen virket i praksis. Sannsynligvis tenker man at neste akt vil handle om et storoppgjør med IS og/eller Iran.»

    http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat4/thread11527712/#post_11527712

    Det kan se ut til at mistroen mellom sunni- og shiamuslimer er enda sterkere enn for Israel. Men så er det vel da også slik at intet hat er sterkere enn brødrehat, noe historien om Kain og Abel viser.

    Hva slags planer Saudi-Arabia/emiratene/Israel har med IS er ikke godt å si, men vil tro Saudi-Arabia og de andre kongedømmene er lite lystne til å bli med i noe kalifat. Kanskje er planen å først benytte dem til å destabilisere sine fiender, for deretter å la Israel knuse dem? Kanskje har den siste Gaza-krigen gitt dem tro på at Israel lett kan knuse dem etter at de har utført sitt oppdrag som nyttige idioter?

   • Det må på det aller sterkaste skillast mellom Jødane som folk, og staten Israel! Vesteuropeiske Jødar hadde ikkje noko ynskje eller krav om ein eigen stat, før 1933, derifra og ut vart behovet for ein eigen stat enormt. At denne staten har utvikla seg til det monsteret den er, er bare fortvilande, men skal ein sjå på røttene til elendigheita, så må ein attende til 1.verdenskrig og Versailles freden….det meste som kunne gå gale, gjekk gale som ein konsekvens av nasjonal/imperialistisk stoltheit. Dette gjeld ikkje berre Israel, men heile midausten

   • Det sier de alle, men når det kommer til stykket er det ikke bare Israel de ikke liker, men jøder i sin alminnelighet.

  • Hvorfor denne store motstanden/frykten mot å gi en gruppe som jøder ansvar for hendelser? Det kan jo se ut som om jøder ønsker å bli sett på som gruppe, eget folk osv., gjennom omskjæring og religiøs gruppering.
   Man skal selvfølgelig ikke angripe en gruppe men enkeltindivider. Samtidig så angriper man «kapitalister», kommunister», «bergensere» og «kristne» som gruppe. Når de selv gir uttrykk for å tilhøre en gruppe.
   «Antisemittisme» er vel uansett feil begrep. Semitter en stor folkegruppe der flere enn jøder tilhører. «Jødedom» og «antijødedom» blir da eventuelt riktigere. Uansett er jøder en liten folkegruppe, men de har vært/er flinke til å være med i maktapparater i historien. At det er jøder som har sittet ved roret i amerikanske FED i lang, lang tid er fakta. Om det betyr noe? Sikkert ikke.
   Men det betyr noe at «antisemittkortet» trekkes så fort denne folkegruppen blir diskutert.

   Når noen mener at «jødene har skylda for det meste», hvorfor ikke samtale/diskutere dette til bunns?

   • Det er meningsløst å gi ei folkegruppe skylda for noe. Da måtte ei folkegruppe ha en agenda eller i det minste handle kollektivt slik at skyld/uskyld kunne ha blitt et tema, og det er ikke sånn det er. Mange jøder som kom til Israel var kommunister og sosialister som ikke hadde noe som helst ønske om å inngå i en imperialistisk plan. Sionistene hadde ikke en gang tenkt på Palestina som sted for sitt nye Israel. Hvis man studerer historie, ser man at folkegrupper er delt i klasser og grupper og at det er de som har agendaer og handler. Ta et eksempel: Nazistene i Tyskland sa at «jødiske plutokrater» utbyttet tyske arbeidere. Det var delvis sant, fordi noen av de rikeste bankfolkene i Tyskland var jøder. Men de utbyttet ikke arbeidere (tyske og andre) fordi de var jøder, men fordi de var kapitalister. Da de ble fjernet fortsatte utbyttinga gjennom tyske «plutokrater». Å tillegge folkegrupper egenskaper og skyld på denne måten tilslører klasseinteresser, og det tjener nettopp dem som sitter med den virkelige makta.

    • Ja, mye ville vært enklere hvis Israel var blitt etablert f.eks. i Australia eller Canada, det var vel også en del som arbeidet med slike alternativer.

     Mange av de første jødene til Israel var sosialistiske Bauhaus-arkitekter, før modernismen ble oppslukt av kapitalismen, og de hadde en visjon om å gjøre Israel til en fremtidsutopi i Walter Gropius og Le Corbusiers ånd. De lyktes i særlig grad med dette i Tel Aviv, som har en forferdelig arkitektur, og verdens best bevarte bydeler med Bauhaus-arkitektur.

     Det som allikevel gjør så Tel Aviv funker er at byen er bygd på et tradisjonalistisk gatemønster. Husker ikke helt hvordan dette skjedde, men det var i alle fall slik at de som sto for gateplanleggingen var av en helt annen skole enn Bauhaus-arkitektene. Mener jeg har lest om dette i et essay av Nathan Lewis, og mener han faktisk sammenlignet Tel Aviv med Tokyo, som er en modernistisk by bygd på et tradisjonelt gatemønster.

     Så mange av de første jødene til Israel var mer inspirert av Bauhaus enn av Sionismen, og hadde som mål å skape en sosialistisk framtidsutopi.

   • Antisemittisme gjelder som betegnelse kun for jødene, selv om det er andre semittiske folkeslag. Dette også selv om palestinerne genetisk sett er jøder, f.eks. er yemenittiske jøder og palestinere nærmere hverandre enn askenasiske, men også disse er genetisk mye nærmere hverandre enn med f.eks. libanesere. Så de fleste palestinere er nok etterkommere etter bønder og fattigfolk fra det gamle Israel, som romerne neppe gadd ta seg bryet med å jage vekk.

    • Feil. De virkelige jødene fra det gamle Israel lever på den andre siden av Rødehavet, nemlig i dagens Etiopia og Eritrea.

  • Det sto ikke at Israel var ansvarlig. Det sto kun at Israel ikke har noe å vinne på å bekjempe IS.
   Når du tolker tekster helt fritt, så er det ikke rart du tror verden er full av antisemitter. Jeg vil også påpeke at ordet «semitt» ikke betyr Israeler eller jøde. Det inkluderer kristne, muslimer og stort sett alle som har «blod» fra midtøsten.
   https://snl.no/semitter

   The more you know.

 4. Pål: Forhistorien til det vi ser i dag er at CIA, Pakistan og Saudi Arabia startet et samarbeid for å få Sovietunion ut av Afganistan. Det var tre hovedelementer i dette samarbeidet: 1. Pakistan opprettet islamske læresteder som indoktrinerte afganske flyktninger i jihad og wahabisme. 2. Saudi Arabia finansierte våpen og alt annet. 3. Pakistansk etterretning og CIA ga opplæring i et bredt spekter av terrorhandlinger. I tillegg ble det lagt til rette for at fremmedkrigere (som det nå så fint heter) kunne reise til Afganistan og delta i terrorismen. Her hjemme i Norge ble bombingen av jenteskoler etc fremstilt som heroisk frihetskamp. Klassekampen var blant de ivrigste til å selge CIA´s versjon av hendelsene i Afganistan. Mange av dagens islamske terrorbevegelser er laget etter en mal fra muhjahedin i Afganistan og en del av grunnleggerne har blitt opplært i Afganistan. De fleste mottar massiv økonomisk støtte fra privatpersoner og regjeringer i gulfstatene og Saudi Arabia. Landene i Midtøsten som er hardest rammet av disse terrorbevegelsene er Yemen, Libya, Iraq og Syria. Alle fire er stater som tidligere har vært støttespillere til palestinerne og fientlige til Israel. I praksis har altså de islamske terrorbevegelsene oppnådd kun to ting, de har ødelagt det offensive potensial til fire av Israels største fiender og diskreditert islam i den vestlige opinion. Israel har spart utgiftene til å knuse de fire nevnte landene militært. Den neste gavepakken til Israel er muligens en dødskamp mellom Iran og de sunnimuslimske kongedømmene + kalifatet eller at det korrupte kongestyret i Saudi Arabia blir erstattet av kalifatet. Hvis det sistnevnte skjer er det rett og slett den perfekte terrorbomerang.

  • Jeg har ikke overskudd til å ta opp igjen hele diskusjonen om Afghanistan på åttitallet, me kan vel si så mye som at CIA, Pakistan og Saudi Arabia var dypt involvert i å gi muslimske mujehadins den plassen de fikk. Til å begynne med fantes det også kommunistiske mujahedins, men de ble ganske fort eliminert. Resten av det du skriver er det godt belegg for. Jeg tror imidlertid at det er større sannsynlighet for at Saudi Arabia går i oppløsning enn at Iran lar seg lokke inn i dette spillet. Det virker på meg som om Iran har vært svært forsiktige med å blotte flankene sine, og deres nye samarbeid med Russland og Kina gjør dem bedre dekket.

 5. En liten tilleggskommentar: De siste fire årene har den potensielle oljeproduksjonskapasiteten i verden økt enormt. USA/Canada er mer enn selvforsynt med olje og gass. Derfor er det et sterkt press for å åpne for amerikansk oljeeksport og å holde oljeprisen på et høyt nok nivå til at den lite kostnadseffektive utvinningen i USA skal forbli lønnsom for investorene. I denne situasjonen er det fra et geopolitisk og nasjonaløkonomisk synspunkt i USAs interesse at noen oljeeksportører blir stengt ute fra verdensmarkedet for olje. De åpenbare kandidatene for utestengelse er Russland, Iran og til en hvis grad Saudi Arabia. Sistnevnte har kjøpt seg innflytelse over en rekke vestlige politikere og har stort sett klart å få vestlige politikere til å handle i strid med sine nasjonale interesser, hvis disse kommer i konflikt med interessene til Saudi Arabia.

  • USA er ikke sjølforsynt med olje, og kommer heller ikke til å bli det. Skifergasselskapene er i alvorlig trøbbel med dagens oljepris, og den første konkursen er allerede et faktum. Skifergasseventyret kulminerer før 2020. USA klarer ikke å sperre ute Russland og Iran, det sørger Kina for. Men med Russlands vending til Kina, er det Europa som er i trøbbel.

 6. Jeg vil si at det er noe veldig merkelig når man benytter Gordon Duff fra Veterans Today som kilde. Veterans Today publiserer jo artikler som påstår f. eks. at 9/11, massakren på Utøya og nå i Paris va Mossadoperasjoner. Forøvrig finner man også alle de vanlige konspirasjonsteoriene….fellesnevneren er dog at uansett hva galt som skjer i verden, så er det Israel som trekker i trådene!

  • Vel, den psykologiske krigføringa har i dag nådd et sånt nivå at det praktisk talt ikke finnes noen kilder som er helt pålitelige. Det som er referert her fra Gordon Duff svarer imidlertid til ting man kan lese fra andre kilder. Samrøret mellom Saudi Arabia, IS og Israel er nokså godt kjent fra forskjellig hold. Det betyr ikke at man kan sette noe likhetstegn mellom Israel og IS, men det betyr at Israel ser seg tjent med at Irak og Syria ødelegges og dermed opphører å være en utfordring for Israel.

 7. Trykket på Haaretzlenken. Der kom det ikke frem at det hadde vært noen kontakt mellom IS og Israel. Blir veldig skuffet når ikke engang Pål Steigan kan være etterrettelige i sin kildebruk. Er ikke han Pål lærer på Journalisthøyskolen? Alle har sin agenda og for oss som liker å bli behandlet som intelligente lesere blir dette bare trist. Egentlig blir lærdommen: 1 -Det går ikke an stole på journalister. 2 – En må gjøre jobben som kildekritikken som journalistene egentlig skal gjøre. 3 – Det har jeg faktisk ikke tid til…

  • Takk. Jeg skal sjekke Haaretz-lenken. Jeg kan ha gjort feil eller lenken kan ha blitt endret. Her har du en rapport om det samme fra FN: «On 59 occasions, particularly
   during periods of heavy engagement between the Syrian armed forces and members
   of the armed opposition, UNDOF observed armed members of the opposition
   transferring 89 wounded persons from the Bravo side across the ceasefire line to
   IDF and IDF on the Alpha side handing over 19 treated and 2
   deceased individuals

   http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/2014/401

 8. Ser fremdeles ingen kobling her mellom IS og Israel. Det er godt mulig Israel har strategiske interesser av IS, men fra der til å spekulere på samarbeid blir nok en delegitimeringsspiker i Israels kiste. Slike spekulasjoner likner på sider på nettet der du får sterke bevis på at egentlig så var det jødene som arrangerte Holocaust for dermed kunne opprette staten Israel….

 9. Kontakt for å hjelpe medmennesker? Når har det blitt som at IS og Israel kjemper sammen mot Assad? Du insuinerer nesten at IS og Israel jobbet sammen? Dere slår Israel i hartkorn med IS, men hvis en har et negativt syn på Israel blir Israel og IS kanskje to sider av samme sak? Både IS og Israel som den store Satan?

 10. Kontakt for å hjelpe medmennesker? Når har det blitt som at IS og Israel kjemper sammen mot Assad? Du insuinerer nesten at IS og Israel jobbet sammen? Dere slår Israel i hartkorn med IS, men hvis en har et negativt syn på Israel blir Israel og IS kanskje to sider av samme sak? Både IS og Israel som den store Satan?

  • Israel har også flere ganger i det siste bombet syriske regjeringsstyrker inne i Syria. Du kan jo mene at det å gi medisinsk hjelp til islamistiske opprørere samtidig som man bomber regjeringsstyrkene ikke betyr støtte til opprørernes kamp. Men da forutsetter du altså også at Israel vil unngå å arbeide for det Israel selv har uttalt er deres mål, nemlig Assads nederlag, «selv om det skulle skje fra al-Qaida-allierte opprørere», og at alt det andre er tilfeldige sammentreff, som ikke har noe å gjøre med de prioriteringene som Israel selv har forklart at de har.

 11. Skjønner heller ikke hvorfor du blander inn Israel i dette. Mister jo mye troverdighet da. Har selv jobbet på sykehus i Israel. Og bare på det ene sykehus behandet de flere hundre skadde fra Syria. De fleste var sivile. Så snakker du her om en soldat? Israel er ett land som kan forsvare seg, og du krysser ikke grensen der uten at du får lov. Enten du er sivil eller militær. Men hjelp gir de til skadde, enten de er fra Syria eller Gaza

 12. […] Den islamske staten har tatt på seg ansvaret for terroren og lover å fortsette på samme måte, hvis nå uttalelsen er ekte. Det er den antakelig, men hva er egentlig Den islamske staten? Den oppstod så og si fra ingenting og rullet inn gjennom ørkenen i en bilkolonne med 100 hvite Toyotaer. Som jeg skrev den gangen: Det er noe veldig merkelig med IS. […]

 13. Har fulgt debatten her, og blir fysisk og psykisk uvel av de fakta som ligger på bordet. Når skal vi (igjen?) få en uavhengig presse som dekker dette fortløpende? Nyheter er salgsvare som media videreformidler fra makthaverne etter deres interesser og forgodtbefinnende. Hvilken utilgivelig skam og forbrytelse mot de grunnlovsfestede rettigheter alle vestlige land er bygd på fra den franske revolusjonens tid til den norske og amerikanske grunnlov m.fl. var lagt. Vi trenger ikke å bruke så mye tid på å forbedre disse grunnlover, la oss først se til at de overholdes!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.