Amerikanske leiesoldater fra Academi («Blackwater») i Ukraina?

3

Den tyske nettavisa Deustche Wirtschafts Nacrichten melder at det amerikanske leiesoldatfirmaet Academi (tidligere Blackwater) nå skal være inne på Kiev-regjeringas side i krigen i Ukraina. Sjøl om Russland benekter det, er det vel ikke tvil om at russiske soldater deltar i kampene på separatistenes side. Dermed er situasjonen blitt enda farligere enn den allerede var. Når som helst kan russiske og amerikanske soldater sto mot hverandre på slagmarka.

Det er den tyske utenrikseksperten Michael Lüders som sier at det skal være 500 Academi-soldater i virksomhet på Kiev-styrkenes side.

Dette bildet er fra et klipp der en kvinnelig ukrainsk journalist stiller et spørsmål på ukrainsk til en soldat i ukrainsk uniform, og han svarer på amerikansk: «Out of my face please.»

usa leiesoldat ukraina

Lüders sier videre at han tror det er begynt å gå opp for europeiske ledere at USAs interesser i Ukraina ikke nødvendigvis er i samsvar med Europas interesser. Tyskland har for eksempel allerede tapt 40 milliarder euro på sanksjonene mot Russland, mens USA knapt har tapt noe.

Academi, som altså tidligere kalte seg Blackwater er beryktet for sin rolle i Irakkrigen der selskapet tjenet store penger på grove overgrep mot den irakiske befolkninga.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Noen har interesser her ja. Og ikke BARE i midtøsten.

  Men Ukraina er ikke bare en slagmark i seg selv. Det er også en politisk slagmark mellom Russland, på den ene siden, og EU og USA, på den annen. Ukraina er den store prisen i det geo-politiske spillet i Europa.»
  http://www.dagbladet.no/2014/02/04/kultur/meninger/kommentar/utenriks/ukraina/31619720/

  Den amerikanske presidenten tilføyde at USA er forberedt på å bruke ALLE MAKTMIDLER landet har til rådighet for å verne om sine interesser i Midtøsten. 
  http://www.dagbladet.no/2013/09/24/nyheter/krig_og_konflikter/politikk/29439997/

  Våpenteknologien er såkalt «hypersonisk», noe som betyr at rakettene kan nå en hastighet som er høyere enn fem ganger lydens hastighet. IfølgeDaily Telegraph skal rakettene kunne treffe mål i hele verden i løpet av en time.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Her-eksploderer-USAs-supervapen-sekunder-etter-utskyting-7681704.html

 2. «Moderert» bort igjen?
  Eller er jeg satt på automatisk modererering?
  Trist i så fall. Jeg hadde håpet at det var ett nettsted som var åpen for fri diskusjon.
  Men å har jeg (omsider) lært og har tatt vare på innlegg jeg skriver, – og/men håper det hele er en feil.
  Norge trenger et nettsted som godtar fri samtale.
  Den påståtte «trollingen» kommer vel først & fremst frem på nettsteder som, som regel bevisst bringer artikler – for å fremme «klikk» og trolling, i form av person-sjikane. (Dagbladet som eksempel.)

  Mvh.

  Jeg prøver å legge inn innlegget senere, i fall det var en feil.

  • Beklager. Så var den her allikevel. Godt. Det er mulig jeg er blitt en smule paranoid. ( «Men dere trenger jo ikke forfølge meg av den grunn» 😉 )

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.