Amerikanske leiesoldater fra Academi («Blackwater») i Ukraina?

0

Den tyske nettavisa Deustche Wirtschafts Nacrichten melder at det amerikanske leiesoldatfirmaet Academi (tidligere Blackwater) nå skal være inne på Kiev-regjeringas side i krigen i Ukraina. Sjøl om Russland benekter det, er det vel ikke tvil om at russiske soldater deltar i kampene på separatistenes side. Dermed er situasjonen blitt enda farligere enn den allerede var. Når som helst kan russiske og amerikanske soldater sto mot hverandre på slagmarka.

Det er den tyske utenrikseksperten Michael Lüders som sier at det skal være 500 Academi-soldater i virksomhet på Kiev-styrkenes side.

Dette bildet er fra et klipp der en kvinnelig ukrainsk journalist stiller et spørsmål på ukrainsk til en soldat i ukrainsk uniform, og han svarer på amerikansk: «Out of my face please.»

usa leiesoldat  ukraina

Lüders sier videre at han tror det er begynt å gå opp for europeiske ledere at USAs interesser i Ukraina ikke nødvendigvis er i samsvar med Europas interesser. Tyskland har for eksempel allerede tapt 40 milliarder euro på sanksjonene mot Russland, mens USA knapt har tapt noe.

Academi, som altså tidligere kalte seg Blackwater er beryktet for sin rolle i Irakkrigen der selskapet tjenet store penger på grove overgrep mot den irakiske befolkninga.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.