Morderen og torturisten Lyashko nå en del av regjeringskoalisjonen i Ukraina

0
Ihor Lyashko foretar en ulovlig bortføring

Morderen og torturisten Lyashko nå en del av regjeringskoalisjonen i Ukraina

Fem partier i det ukrainske parlamentet er blitt enige om å danne regjering, melder Interfax – Ukraina. Det er Petro Porosjenkos blokk, Arsenij Jatsenjuks Folkefronten, Julia Timosjenkos Batkivschyna, Sjølhjelpspartiet til Andriy Sadovyi og Oleh Lyashkos Radikale parti.

Dette betyr at morderen og torturisten Lyashko nå offisielt er en del av regjeringskoalisjonen.

Det radikale partiet med Oleh Lyashko som sjef, fikk 7,45% av stemmene og det gir 22 plasser i nasjonalforsamlingen. Den åpne fasctiske falangen har altså 29 plasser i nasjonalforsamlinga.

Lyashko skryter av at han kidnapper, torturerer og til og med dreper politiske motstandere, i følge det CIA-finansierte Kyiv Post. Det nokså vestlig-orienterte Amnesty International skriver om ham:

Lyashko skal angivelig være lovgiver, men han har tatt loven i sine egne hender. … Sjøl om han ikke har rett til å arrestere folk, bortfører han dem og begår overgrep mot dem både verbalt og fysisk mens kameraet går. Hans nettside viser videoer som later til å vise ulovlige arrestasjoner, frihetsberøvelse og krenkelser, tortur og mishandling. … Amnesty International anser handlingene til Oleh Lyashko og hans bevæpnede følgesvenner som grove brudd på internasjonal lov.

Det er en regjering med sånne folk ombord Norge nå skal gi hundrevis av millioner kroner til, i følge Erna Solberg. Hun sier at regjeringa i Kiev må være tydelige mot korrupsjon. Så da er det sikkert betryggende at den svindeldømte oligarken Julia Timosjenko også er en del av regjeringskoalisjonen. For ikke å snakke om at Folkefronten til Jatsenjuk er full av fascistiske kommandanter med drapserfaring fra krigen mot landsmenn i øst.

Forrige artikkelItalia anklager USA-diplomat for drapet på Aldo Moro
Neste artikkelTISA
– en trussel mot velferd og demokrati
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).