Morderen og torturisten Lyashko nå en del av regjeringskoalisjonen i Ukraina

4
Ihor Lyashko foretar en ulovlig bortføring

Morderen og torturisten Lyashko nå en del av regjeringskoalisjonen i Ukraina

Fem partier i det ukrainske parlamentet er blitt enige om å danne regjering, melder Interfax – Ukraina. Det er Petro Porosjenkos blokk, Arsenij Jatsenjuks Folkefronten, Julia Timosjenkos Batkivschyna, Sjølhjelpspartiet til Andriy Sadovyi og Oleh Lyashkos Radikale parti.

Dette betyr at morderen og torturisten Lyashko nå offisielt er en del av regjeringskoalisjonen.

Det radikale partiet med Oleh Lyashko som sjef, fikk 7,45% av stemmene og det gir 22 plasser i nasjonalforsamlingen. Den åpne fasctiske falangen har altså 29 plasser i nasjonalforsamlinga.

Lyashko skryter av at han kidnapper, torturerer og til og med dreper politiske motstandere, i følge det CIA-finansierte Kyiv Post. Det nokså vestlig-orienterte Amnesty International skriver om ham:

Lyashko skal angivelig være lovgiver, men han har tatt loven i sine egne hender. … Sjøl om han ikke har rett til å arrestere folk, bortfører han dem og begår overgrep mot dem både verbalt og fysisk mens kameraet går. Hans nettside viser videoer som later til å vise ulovlige arrestasjoner, frihetsberøvelse og krenkelser, tortur og mishandling. … Amnesty International anser handlingene til Oleh Lyashko og hans bevæpnede følgesvenner som grove brudd på internasjonal lov.

Det er en regjering med sånne folk ombord Norge nå skal gi hundrevis av millioner kroner til, i følge Erna Solberg. Hun sier at regjeringa i Kiev må være tydelige mot korrupsjon. Så da er det sikkert betryggende at den svindeldømte oligarken Julia Timosjenko også er en del av regjeringskoalisjonen. For ikke å snakke om at Folkefronten til Jatsenjuk er full av fascistiske kommandanter med drapserfaring fra krigen mot landsmenn i øst.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Det er vel ikke bevist at Lyashko har begått drap, selv om han selv skryter av hvor hard og ond han er – og etter min mening er en avskyelig person hvis eksistens i en koalisjon viser hvor ekstremt det nye lederskapet er.

  • Legger til: «morder» er vel en feilaktig betegnelse, da termen helst henspeiler på individuelle handlinger, og forutsetter fredstid. Å operere en milits som skyter og dreper i (borger-)krigstid må vel beskrives med andre termer. Det er trolig hele det ukrainske lederskapet som bør kollektivt stå til ansvar for å ha sendt både hær og «punitive bataljoner» mot sivilbefolkning i Øst (deriblant de som ble opprørere), og med spesifikke anklager mot de personer som står ansvarlige for finansiering og organisering av ulike militser.

   For de som kan russisk og ukrainsk, her en meget informativ internet side med videoer som godt illustrerer hvem som startet og driver de pågående stridigheter:
   http://colonelcassad.livejournal.com/1910969.html

   Her er Lyashko på ukrainsk TV sist fredag:
   https://www.youtube.com/watch?v=sIIkHF3vaqw

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.