Malaysia utelukkes fortsatt fra MH17-undersøkelsen – lukter cover-up

0

Malaysia utelukkes fortsatt fra MH17-undersøkelsen – lukter cover-up

Det var et fly fra Malaysia, mannskapet var fra Malaysia, flyet skulle til Malaysia – og svært mange av passasjerene var fra Malaysia. Så skulle det vel være helt innlysende at Malaysia skulle delta i undersøkelseskommisjonen som skal undersøke nedskytinga av MH17? Men den gang ei. På tross av at Malyasias statsminister har bedt om at landet får bli med i den felles undersøkelseskommisjonen, blir landet fortsatt holdt utenfor, skriver New Eastern Outlook: Dette lukter cover-up!

De som er med i kommisjonen er Nederland, Belgia, Ukraina og Australia, altså bare pro-NATO-land. Og verre enn som så: Det finnes bare to mulig skyldige bak nedskytinga. Enten har det vært pro-russiske separatister, eller så har det vært noen i Ukrainas væpnede styrker. Kommisjonen har altså tatt en av de mulig skyldige med, men utelatt et av de fremste ofrene. Og ikke bare det: Kommisjonens undersøkelser er hemmelige – og hver av partene vil ha vetorett overfor hva som skal offentliggjøres fra kommisjonens funn.

Den malaysiske avisa The Star sier at «Malaysias ambassadør til Nederland, Datuk Dr Fauziah Mohd Taib, sa at Malaysia ikke var blitt invitert til å delta i den nederlandsk-ledede Joint Investigation Team (JIT), som soretar undersøkelsen.»

Den malaysiske forskeren Chandra Muzaffar spør om hvorfor Belgia er med i kommisjonen, men ikke Malaysia. Han mener at Malaysia er utelatt fordi «landet ikke vil gå med på å klandre Russland eller pro-russiske styrker for nedskytinga, med mindre det foreligger harde og ugjendrivelige bevis for det. Verken Ukraina eller USA har vært i stand til å legge fram slike bevis for offentligheten.»

På toppen av det hele skal avtalen mellom Nederland og Ukraina om hvordan undersøkelsene skal foretas holdes hemmelig. Den nederlandske påtalemyndigheten, Nederlandse Openbaar Ministerie, har slått fast at den avtalen som er inngått mellom Nederland og Ukraina om undersøkelsene etter nedskytinga av flyet MH17 i juli 2014, er hemmelig og vil fortsatt være hemmelig. Også alle dokumenter som ligger til grunn for avtalen vil forbli hemmelige.
Den kjente amerikanske journalisten Robert Parry skriver at hans kilder i amerikanske etterretningskretser sier at «det synes som om ukrainske regjeringsstyrker var ansvarlige.»
Slik undersøkelseskommisjonen er sammensatt, dens hemmelige mandat, og utelukkelsen av Malaysia tyder alt på at kommisjonens jobb er å hindre at sannheten kommer fram.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.