FN-avstemning mot nazismen, knusende nederlag for USA, skam over Europa

3

Jeg har gjennomgått lista over hvordan FNs medlemsland stemte over resolusjonen mot nazisme og rasisme. Land som representerer 80% av verdens befolkning, inklusive nære USA-allierte som Israel og Saudi-Arabia, og praktisk talt alle i Asia, Afrika og Latin-Amerika stemte ja. USA, Canada og Ukraina stemte nei. USAs vasaller i Europa, inklusive Norge, skjemte seg ut ved å stemme avholdende.

fn-avstemning

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Eg las om det i eng.pravda.ru like etter og trudde ikkje mine eigne øyre. Men så såg eg på teksten og skjøna kvifor. Teksten rammar heilt klart mykje av det som har gått føre seg i Ukraina. Og eg er ikkje sikker på om ikkje Solberg og andre kunne ha vorte ramma av det gjennom sine handlingar, der dei ikkje har teke avstand, men gått god for det som har hendt. (Men dessverre finst det ikkje nokon som kan dømme dei). Ifølgje ein serbisk film om destabiliseringa av Jugoslavia frå 1980 dreiv Vesten same spelet der (støtte til ultranasjonale og gammelnazistar)(http://youtu.be/waEYQ46gH08). Og eg trur resolusjonen og kan ramme rekrutteringa av jihadistgrupper i teneste for NATO i Libya og Syria og. Dessutan rammer det fleire nettstader i mellom anna USA. Noko av de mest reinspikka nazisracistiske eg har sett er på nettsida til Carolyn Yeager frå Texas. Og derigjennom kjem ein borti mykje stygt. (Ei rad av dette stoffet kom opp som førsteforslag på Google da eg søkte på un nazi resolution)

  2. CrossTalk hadde en interesant paneldiskusjon om denne avstemminga. Mange interessante observasjoner! Ikke minst var det interessant å få forklart hvorfor Canada stemte mot: Stephen Harpers regjering som tradisjonelt har støttet seg på provinsen Ontario er nå avhengig av Alberta i stedet. Alberta er hjemstavn for en betydelig befolkning av ukrainske naziflyktninger fra 2. verdenskrig. Med andre ord var det rent innenrikspolitiske hensyn som gjorde at Canada stemte mot. Grenseløst skammelig…

    https://www.youtube.com/watch?v=lrlDi9Twfyo

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.