FN-avstemning mot nazismen, knusende nederlag for USA, skam over Europa

0

Jeg har gjennomgått lista over hvordan FNs medlemsland stemte over resolusjonen mot nazisme og rasisme. Land som representerer 80% av verdens befolkning, inklusive nære USA-allierte som Israel og Saudi-Arabia, og praktisk talt alle i Asia, Afrika og Latin-Amerika stemte ja. USA, Canada og Ukraina stemte nei. USAs vasaller i Europa, inklusive Norge, skjemte seg ut ved å stemme avholdende.

fn-avstemning

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUkraina mot nazi-resolusjon i FN, Norge avholdende
Neste artikkelRussofobi
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).