Roma: Èn million mennesker i demonstrasjon mot den økonomiske politikken

0

Roma, 25. oktober 2014: én million i fagforeningsdemonstrasjon mot arbeidsløsheten, nedskjæringene og angrepene på faglige rettigheter. Varsel om generalstreik.

(PS: Jeg stoler aldri helt på de tallene som oppgis for italienske demonstrasjoner, men stor er den i hvert fall.)

massemøte roma cgil

Forrige artikkelKongehus og kremmerhus
Neste artikkelKrig som forretning: Spekulanten Soros advarer mot fred i Ukraina
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).