Oppgang i USAs økonomi – bløff eller virkelighet?

3

Oppgang i USAs økonomi – bløff eller virkelighet?

Aviser som Financial Times (FT) og i enda høyere grad «coporate medie» i USA har en god stund skrevet om «den fallende arbeidsløsheten» i USA og «den økonomiske framgangen». Etter siste offisielle tall er arbeidsløsheten nå nede på 5,9% (september 2014). Slik ser det ut i FT:

USA arbeidsløshet 1

Men ShadowStats.com sier mer om virkeligheten bak tallene. Myndighetene i USA har for lengst utdefinert store deler av de arbeidsløse fra statistikken. Tar man dem inn, er bildet et helt annet. I denne grafen viser den røde kurven det offisielle tallet. Den grå kurven tar inn de som på kort sikt har gitt opp å søke jobb og folk som er tvunget til å jobbe deltid. Den svarte kurven tar også med folk som har gitt opp å søke jobb permanent. Disse var inntil 1994 en del av offisiell statistikk.

USA arbeidsløshet 3

Men hvordan det går på arbeidsmarkedet i USA ser man også på sysselsettingsgraden. Og den faller raskt. I september 2014 er den så lav som den ikke har vært siden 1978:

USA arbeidsløshet 2

Faktum er at offisiell statistikk i USA er så manipulert at den knapt sier noe som helst lenger.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Det er ikke bare USA som forfalsker den type statistikk. Dette er et utbredt fenomen i hele Europa også.

  • Det er sant. Når de ikke kan få til virkelig framgang, så er jo (manipulert) statistisk framgang et alternativ.

 2. Manipulasjon er nok ment for å få en forlengelse av en dødfødt situasjon. Den Amerikanske økonomien er, etter utflagging av Amerikansk Industri, samt kostnadene forbundet med Krig og ulovlig innvandring og 0-rente, døende.

  Dollaren nærmer seg et punkt hvor den, som «Fiat Currency» ikke lenger vil bli benyttet som Verdens Reservevaluta. Uttalelser fra «Think Tanks» og nøkkelpersoner forøvrig synes det som om planen er å la dette skje gjennom et kontrollert?? Crash, for deretter å erstatte med en ny valuta. Denne kan være en Ny dollar som er backet med gull i regi av «The Treasury». Det kan være en endret «SDR» i regi av IMF, med en større andel Rubler og Remnibi backet med gull, sølv og olje. Eller det kan være en ren elektronisk enhet.

  Senior Obama Official Says: «We Are Going To Kill The Dollar»:
  http://www.youtube.com/watch?v=ILKolTI1s50

  Skjer dette, kan det bli ganske kaotisk de fleste steder i verden, noe de fleste er ganske uforberedt på, inklusive Norske myndigheter og Nordmenn flest.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.