Knausgård: – Hagtvet er ulogisk, selvmotsigende, hjelpeløs og uetterrettelig

0
Peter Handke på vei inn i Nationaltheatret

Knausgård: – Hagtvet er ulogisk, selvmotsigende, hjelpeløs og uetterrettelig

Professor Bernt Hagtvet har rykket ut i felten mot Peter Handke og beskyldt ham for å være «folkemordernes nyttige idiot» og for å «spre anti-humane holdninger».

Herr Hagtvet, som har utvist, en til ham å være, helt usedvanlig taushet da nazister brente mer enn femti mennesker inne i Fagforeningenes hus i Odessa eller mens kuppregjeringa i Kiev har brukt bombefly og missiler mot sivile i Øst-Ukraina, har igjen funnet fram pennen eller PCen. Uten vesentlig suksess, skal vi tro Karl-Ove Knausgård, som gir ham et knusende svar i Dagbladet:

Bernt Hagtvet skriver at Handke konkret støtter etnisk rensing og at han er medskyldig i regimets overgrep. Dette er bare to av mange kriminaliserende anklager Hagtvet kommer med, som han uredelig nok ikke dokumenterer. Det er det ingen som har gjort i denne debatten, av den enkle grunn at det ikke er sant.

At en professor ved et norsk universitet kan påstå så krenkende ting mot en levende forfatter, i all offentlighet, uten å ha det minste belegg for påstandene, ikke legge fram ett eneste sitat, er uverdig for universitetet som institusjon.

At argumentasjonen hans heller ikke henger sammen – den er ulogisk, noen steder selvmotsigende – og at språket er upresist og hjelpeløst, gjør det vanskelig å tro at dette skulle være skrevet av en professor ved et norsk universitet. Er dette representativt for norske professorer høsten 2014, er jeg redd vi må se i øynene at vi har et universitet i krise.

Jeg har tidligere pekt på at kritikken mot Handke er ulogisk og hyklerisk. Selvoppnevnte menneskerettsforsvarere som Hagtvet og Clemet har dessuten strøket med glans stilt overfor nazismens framvekst i Ukraina og USAs massive krenkelser av grunnleggende demokratiske prinsipper gjennom sin massive overvåking.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.