Under en stein i skogen

0
Tron Øgrim fotografert i Trasopveien 12 i 1967. Foto: Pål Steigan

Under en stein i skogen

(Tron Øgrims hemmelige datasted.)

Min gode venn Tron Øgrim var antakelig Norges første blogger, og han brukte bloggen på en spennende og høyst personlig måte. Heldigvis er nettstedet hans, Under en stein i skogen, tatt vare på og det ligger fortsatt på nett slik det var.

Under en stein i skogen er og var Tron Øgrims (1947-2007) hemmelige datasted, hvor Tron la ut forskjellige typer artikler han hadde skrevet. Mange vil hevde at steinen til Tron var Norges første blogg. «Jeg er et ekorn! Jeg har finni et høl, der jeg putter inn det jeg har skrivi om data og FRAMTIDA, SKOLE, POLITIKK, ØKONOMI, KUNST og ALT MULIG!» skreiv Tron sjøl om denne sida.

Tron var blant de som tidligst innså viktigheten og omfanget internett og datateknologi kan og vil ha for samfunnet. Eller som Tron skriver på den aller første steinen: «Vi er på vei inn i den største forandringa av det norske samfunnet i de siste 200 åra. Mange skjønner at det er viktig.» Mange av artiklene her handler om det. Noen spådommer vil i ettertiden vise seg ikke å stemme. Men i mange spådommer hadde Tron påfallende rett. Desto fler er fortsatt opp til vår verden å bestemme utfallet av.

Jeg løfter hatten for Tron og inviterer mine lesere inn i hans nettverden.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelStatoil selger seg ned – norsk oljesektor på vei mot solnedgangen
Neste artikkelGår det mot deling av Ukraina?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).