Ukrainas forsvarsminister hausser opp krigshysteriet

2

Ukrainas forsvarsminister hausser opp krigshysteriet

Den såkalte anti-terror operasjonentil Petro Porosjenko rakner på brei front. (Nå går det jo an å spørre om hva slags anti-terror operasjon det er, når den gjennomføres med bombefly, missiler og artilleri, men det er et annet tema.) Den ukrainske hæren og de fascistiske militsene lider store tap på østfronten. Dette er også et katastrofalt nederlag for Obamas politikk i Ukraina, skriver Mike Whitney i Counterpunch.

Nederlaget har også fått Ukrainas forsvarsminister Valerij Geleteij til å gå av hengslene. Han skal nå ha gått ut med påstander om at «Russland truer Ukraina med taktiske atomvåpen». Geleteij oppfordrer sine landsmenn om å være klare for «titusener av nye falne» i det han kaller «Den Store Fedrelandskrigen». Og han fortsetter:

En stor krig har kommet til våre hjem, en krig som Europa ikke har sett siden den annen verdenskrig.

Påstandene er naturligvis tatt ut av løse lufta. Enhver som har hjernen i behold vet at Russland ikke ville trenge taktiske atomvåpen for å rulle opp den udugelige ukrainske hæren og deres nazistiske fanatikere. Geleteijs uttalelser inngår i det krigshysteriet som tidligere amerikanske etterretningsfolk advarer mot.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov svarte lakonisk at «Det er vanskelig å forestille seg at slike uttalelser kommer fra forsvarsministeren i et sivilisert land.»

Skal man forvente at Kievjuntaen er sivilisert også nå da?

 

Following comments from Ukraine’s Defense Minister Valery Geletey of Moscow threatening with a nuclear attack on its neighbor, Moscow said it was shocked by the statement. Russia warned that such rhetoric only deepens the civil stand-off in Ukraine. “Geletey’s calls to get ready for ‘tens of thousands’ of new victims in what he called ‘Great Patriotic War’ and what in fact is a new punitive operation in his own country are appalling.” Russia’s Foreign Ministry said in a statement Monday. “A big war has come to our home, a war Europe has not seen since WWII,” Geletey wrote alleging that Russia not only attempted to secure its position on the rebel-held territories, but also advance onto other regions. [CLICK] [CLICK] He said that Moscow – through “unofficial channels” – has “repeatedly threatened to use tactical nuclear weapons” on Ukraine if Kiev continues to resist. – See more at: http://4bitnews.com/world-at-war/ukraine-defence-minister-accuses-moscow-of-nuclear-attack-threats/#sthash.TYwWfK5f.dpuf
Following comments from Ukraine’s Defense Minister Valery Geletey of Moscow threatening with a nuclear attack on its neighbor, Moscow said it was shocked by the statement. Russia warned that such rhetoric only deepens the civil stand-off in Ukraine. “Geletey’s calls to get ready for ‘tens of thousands’ of new victims in what he called ‘Great Patriotic War’ and what in fact is a new punitive operation in his own country are appalling.” Russia’s Foreign Ministry said in a statement Monday. “A big war has come to our home, a war Europe has not seen since WWII,” Geletey wrote alleging that Russia not only attempted to secure its position on the rebel-held territories, but also advance onto other regions. [CLICK] [CLICK] He said that Moscow – through “unofficial channels” – has “repeatedly threatened to use tactical nuclear weapons” on Ukraine if Kiev continues to resist. – See more at: http://4bitnews.com/world-at-war/ukraine-defence-minister-accuses-moscow-of-nuclear-attack-threats/#sthash.TYwWfK5f.dpuf
KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

 1. Det at forsvarsministeren i Ukraina nå prøver å få folk til å tro at Russland truer med atomvåpen viser hvor desperat han er. Det er en VOLDSOM eskalering av retorikken, og han prøver nå å få NATO til å true Russland tilbake med atomvåpen. Jeg trodde en stund på de siste påstandene om russiske tropper i Ukraina, helt til jeg så hvilke tilbakeslag regimet i Kiev sine tropper har hatt de siste dagene. Kiev er åpenbart veldig urolige og redde for å tape krigen og vil gjøre nesten hva som helst for å få NATO til å gå inn på deres side. Kanskje har de tapt allerede, siden et bankerott land hvor man kutter voldsomt i pensjon, lønn og samtidig hever gassprisene, ikke kan drive en langvarig krig.

  Det at regimet er så desperate etter å få USA og NATO inn minner voldsomt om «opposisjonen» i Syria og gassangrepene der. Det er i hvert fall lett å forestille seg at mennesker som er så desperate og er villige til å bruke artilleri i bykrig, kan finne på å skyte ned et passasjerfly for å tvinge fram krigshandlinger fra fienden sin fiende.

  • Eksakt, Brathseth.
   Og hvor er alle reportasjene i mediene om slektningene og de etterlatte etter ofrene i flytragedien?
   Om lag 3 uker etter tragedien var det med ett slutt på alll skriving om MH17. Som om noen trykket på en stopp-knapp.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.