Tysk minister: – Qatar finansierer ISIL

0

Tysk minister: – Qatar finansierer ISIS

På denne bloggen har jeg pekt på at Saudi Arabia, Qatar og andre gulfstater finansierer terroristorganisasjonen ISIL (ISIS, IS). Les her. Og her. I den siste artikkelen viser jeg også med støtte i New Tork Times at oljediktaturene har gjort dette i tett samarbeid med CIA.

Stadig fler innser at det er slik det henger sammen. Nå har også den tyske utviklingsministeren, Christian Müller, fra høyrepartiet CSU rettet søkelyset mot Qatar:

Man må spørre seg hvem som finansierer ISIS-troppene. Stikkordet her er Qatar – og hvordan behandler vi disse folkene og disse statene politisk?

I følge den tyske ambassaden i Doha er forholdet mellom Tyskland og Qatar «nært og godt». Qatars investeringer i Storbritannia, Frankrike og Tyskland beløp seg i 2013 til 65 milliarder dollar.

Norge har vært direkte alliert med Saudi-Arabia og Qatar i krigen for å styrte Ghaddafi, og vi er alliert med dem i krigen for å styrte Bashar al-Assads sekulære regime i Syria. Norske Yara (tidligere gjødseldivisjonen i Norsk Hydro) har bygd verdens største gjødselfabrikk i Qatar. Yara og Bellona investerer sammen i et solkraftanlegg i Qatar. Og i 2010 åpnet kronprins Haakon Hydros prestisjeprosjekt, den enorme aluminiumsfabrikken Qatalum, i byen Doha i Qatar.

Dette er ikke rakettvitenskap: Vi er nære allierte med Qatar, Qatar (og Saudia Arabia) finansierer ISIL i samarbeid med CIA. ISIL massakrerer folk i Irak og Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.