Hvorfor bruker politiet fascistsymbol i logoen?

0

Logoer og symboler har sin egen historikk og har djupe røtter. Jeg synes det er grunn til å spørre hvorfor Politi- og lensmannsetaten har fascistsymbolet fasces i sin logo, og attpåtil to av dem.

Fasces var opprinnelig et maktsymbol brukt av romerske embedsmenn som kaltes liktorer. Symbolet består av et knippe kjepper bundet sammen av lærreimer med ei øks stukket inn mellom kjeppene.

Kjeppene symboliserte liktorenes rett til å idømme piskestraff og øksa deres rett til å idømme dødsstraff. Benito Mussolini og hans italienske fascistparti brukte fasces som partisymbol, og det er slik symbolet er kjent i nyere tid.

Derfor spør jeg: Hvorfor bruker politietaten fascistsymbolet i sin logo?

politiet fasces

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHvorfor tier Holocaust-senteret om nazismen i Ukraina?
Neste artikkelNaomi Klein: – Dette forandrer alt, kapitalismen mot klimaet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).