Barcelona: 1.800.000 demonstrerte for uavhengighet

0
Demonstrasjonen i Barcelona 11. september 2014

I en av de største demonstrasjonene i Europa i nyere tid markerte 1,8 millioner i Barcelona (i følge politiet) sitt ønske om et uavhengig Katalonia. Demonstrasjonen ble knapt registrert i norske medier. Se flere bilder fra den såkalte V-dagen 11. september 2014.

Barcelona demonstrasjon

Omtale i The Guardian.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelObama starter enda en krig i strid med FN-pakten
Neste artikkelDavid Rovics: The Terrorist in Chief
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).