Var Putin målet for nedskytinga?

0

Var Putin målet for nedskytinga?

Den amerikanske gravende journalisten Robert Parry, som har svært gode kontakter i amerikansk etterretningsmiljø skriver 8.8.2014 følgende:

Etterretningsanalytikere i USA vurderer nå muligheten av at nedskytinga av Malaysia airlines MH17 var et mislykket forsøk fra ekstremister i Ukrainas regjering på å myrde Russlands president Vladimir Putin da han vendte hjem med presidentflyet fra Sør-Amerika samme dag, i følge kilder som er informert om den amerikanske utredninga.

Det er ikke første gang ei slik vurdering kommer opp, blant annet fordi det er visse likhetstrekk mellom MH17 og det russiske presidentflyet, og det faktum at de var svært nær hverandre i tid. Men det som er nytt er at USAs egne etterretningseksperter ser på dette som en mulig forklaring.

Som Parry skriver har de samme etterretningskildene allerede avvist at Russland eller separatistene skal ha stått bak nedskytinga. Når analytikerne nå ser på det som et mulig drapsforsøk på president Putin, så betyr det også at de begynner å skjønne hva slags galninger de står overfor. For dersom de skulle ha lykkes med å drepe Putin på denne måten, ville det nok ha vært en fjær i hatten for dem. Men det hadde vært en kortvarig glede, for det er overveiende sannsynlig at Russland ville ha svart med krig mot Ukraina, noe som nesten sikkert hadde ført til en militær konfrontasjon mellom de to største atommaktene i verden.

Dette er også en påminnelse til stortinget som snart skal vedta å dilte etter USA og EU med sanksjoner mot Russland – sanksjoner som blant annet begrunnes med nedskytinga av MH17.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKlassekampen om Ukraina
Neste artikkelThe Road to World War 3
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.