Var Putin målet for nedskytinga?

6

Var Putin målet for nedskytinga?

Den amerikanske gravende journalisten Robert Parry, som har svært gode kontakter i amerikansk etterretningsmiljø skriver 8.8.2014 følgende:

Etterretningsanalytikere i USA vurderer nå muligheten av at nedskytinga av Malaysia airlines MH17 var et mislykket forsøk fra ekstremister i Ukrainas regjering på å myrde Russlands president Vladimir Putin da han vendte hjem med presidentflyet fra Sør-Amerika samme dag, i følge kilder som er informert om den amerikanske utredninga.

Det er ikke første gang ei slik vurdering kommer opp, blant annet fordi det er visse likhetstrekk mellom MH17 og det russiske presidentflyet, og det faktum at de var svært nær hverandre i tid. Men det som er nytt er at USAs egne etterretningseksperter ser på dette som en mulig forklaring.

Som Parry skriver har de samme etterretningskildene allerede avvist at Russland eller separatistene skal ha stått bak nedskytinga. Når analytikerne nå ser på det som et mulig drapsforsøk på president Putin, så betyr det også at de begynner å skjønne hva slags galninger de står overfor. For dersom de skulle ha lykkes med å drepe Putin på denne måten, ville det nok ha vært en fjær i hatten for dem. Men det hadde vært en kortvarig glede, for det er overveiende sannsynlig at Russland ville ha svart med krig mot Ukraina, noe som nesten sikkert hadde ført til en militær konfrontasjon mellom de to største atommaktene i verden.

Dette er også en påminnelse til stortinget som snart skal vedta å dilte etter USA og EU med sanksjoner mot Russland – sanksjoner som blant annet begrunnes med nedskytinga av MH17.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKlassekampen om Ukraina
Neste artikkelThe Road to World War 3
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.

6 KOMMENTARER

 1. Men når pappa Barak har sagt at det var russerne som skjøt ned flyet, så er rævdilterne i regjeringen forpliktet til å tro på det. Ikke forvirr dem med fakta.

 2. Hvorfor skulle Putin fly over et land der ledelsen er så fiendtlig innstilt til ham? Russiske kilder sier:
  “Putin has only one jet – Board One, he does not fly other planes. This plane always takes off from Vnukovo-3, but the presidential plane have not been flying over Ukraine for a while,” the source at Vnukovo-3 terminal said.
  http://rt.com/news/173672-malaysia-plane-crash-putin/

  At mektige krefter ønsker å fjerne Putin, om nødvendig gjennom krig, er det vel neppe særlig tvil om. Han danser ikke lengre i takt med den vestlige elite.

  Det er fremdeles fryktelig mange ubesvarte spørsmål når det gjelder Malaysia airlines MH17 – og vi mangler fremdeles svar på spørsmålene rundt Malaysia Airlines Flight 370 (MH370/MAS370). (Det er en Wikipedia-link, men selv der kan det fremkomme viktige opplysninger og linker.) Er alt tilfeldigheter – eller finnes det en sammenheng?

  Les gjerne hva den tidligere Lufthansa-piloten Peter Haisenko skriver på AnderweltOnline:
  Shocking Analysis of the ‘Shooting Down’ of Malaysian MH17

  En norsk blogger tar også for seg denne hendelsen: Nedskytingen av flight MH17

  • Jeg har sett at russerne også har avvist at Putin skulle ha flydd over Ukraina. Men jeg viser til at USAs analytikere antar at en ekstrem fraksjon blant ukrainerne kan ha trodd det var hans fly.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.