Så avslöjades den Saudiarabiska vapenaffären

1

Så avslöjades den Saudiarabiska vapenaffären

Sveriges radios program Ekot har avlørt historien som siden ble kalt Saudiaffären. Den gikk ut på at diktaturet Saudi-Arabia samarbeidet med det svenske FOI, forsvarets forskningsinstitutt om å bygge en ulovlig våpenfabrikk.

Daniel Suhonen følger opp denne saka i et innlegg i Aftonbladet:

Det är något ruttet i Sverige, och detta ruttna har ofta en tendens att emanera ur och röra sig kring samma cirklar av makt. Det är socialdemokratiska och moderatledda regeringar, försvarsdepartementet, några stora vapenproducerande industriföretag insnärjda i ett nät av halvsanningar, rena lögner och brott.

Dessa makthavare anser sig stå lite ovanför demokratin, vilket gör att deras egna intressen blandas samman med nationens intresse – allt under en tyst överenskommelse om samförstånd.

Det dreier seg om korrupsjon og tvilsomt samrøre mellom politikere og et næringsliv som gjerne samarbeider med de verste diktaturer, hvis de kan tjene på det. Det dreier seg om Carl Bildt og hans nettverk i Saudi Arabia. Det dreier seg om sosialdemokraten Jan Nygren, politiker og seinere sjef i SAAB. Og det dreier seg om Sveriges rikeste familie, familien Wallenberg. Og kronprinsesse Victoria har grepet direkte inn for å sikre våpenavtalen.

Suhonen forslår en uavhengig statlig utredning om familien Wallenberg. Spørsmålet er naturligvis om det finnes noen instans i Sverige som er uavhengig av familien Wallenberg.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.