Politistaten USA, Ferguson Missouri 2014

6

Den ubevæpnede svarte attenåringeng Michael Brown ble skutt ned av politiet på åpen gate i Ferguson, Missouri 9. august 2014. I følge vennene hans ble han skutt ned som et dyr. Drapet førte til voldsomme protester og politiet svarte med å sette inn tungt militært materiell, som om det dreide seg om krig. Dette ble et første eksempel på den militariseringa som nå pågår av det amerikanske politiet der overskuddsmateriell fra Afghanistan fordeles rundt i landet for å bli brukt mot egne innbyggere. De 1% rike og politikerne deres føler seg åpenbart ikke trygge på eget folk.

Dette bør også sees i sammenheng med at Department of Homeland Security vil kjøpe inn 1,6 milliarder runder med ammunisjon. Da Irak-krigen var på sitt verste brukte USA 6 millioner runder i måneden. 1,6 milliarder skudd skulle da holde til krig på nivå med Irak i 22 år!

politistat ferguson usa

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Som nevnt et annet sted på denne bloggen har Departement of Homeland Security kjøpt inn nok kuler og krutt til å holde en større krig gående innenlands i USA i 20 år. En fredsprisvinner som formodentlig er kjent for de fleste leder ei regjering som forbereder krig mot sitt eget folk.

    • Stemmer. Jeg legger inn en referanse til det. Fra Forbes denne gange. Du vet at jeg liker godt å bruke konservative kilder som grunnlag for kritikk av kapitalismen. 🙂

  2. Jeg ser det nå. Skumma bare igjennom artikkelen første gang, så det gikk meg hus forbi. Konservative kilder er gode å bruke til slikt formål.

  3. Et annet poeng som kan være verd å merke seg her, er at i områder i USA hvor det foregår ulovlig cannabisdyrking i stor skala, har politiet fått assistanse av Nasjonalgarden til å slå ned på virksomheten. Uavhengig av hva en måtte mene om «krigen mot narkotika» og narkotikapolitikk generelt, betyr dette at de militære mannskapene blir både fysisk og mentalt trent i krigslignende operasjoner mot sivile amerikanere på amerikansk jord.

  4. Dette er også et viktig sitat:

    «As reported elsewhere, some of this purchase order is for hollow-point rounds, forbidden by international law for use in war, along with a frightening amount specialized for snipers.»

  5. Ammo spesialisert for snikskyttere. Det kan ikke bety annet enn at en ser for seg en situasjon hvor målretta, utenomrettslige henrettelser er aktuelt. Antatte «oppviglere» kan nok gå ei spennende tid i møte.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.